Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για το τέλος κρουαζιέρας

Να καθορίζει και να εισπράττει εξ ολοκλήρου ο Δήμος το τέλος εισόδου προορισμού ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, σε συνέχεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων περί επιβολής τέλους κρουαζιέρας από το 2025, που για τους μήνες αιχμής θα φτάνει τα 20 ευρώ/επιβάτη.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 4/10 όπου συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια που δεν έγινε διαβούλευση πριν τις σχετικές εξαγγελίες, καθώς και για το μικρό ποσοστό του τέλους που θα επιστρέφει ως ανταποδοτικό όφελος στην τοπική κοινωνία. Έμφαση δόθηκε επίσης στη σωστή διαχείριση των ροών κρουαζιέρας μέσω του berth allocation system, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα τοπικού συνωστισμού.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων Υπουργών ,για την επιβολή τέλους εισόδου προορισμού κρουαζιέρας,
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από την Κυβέρνηση:
1. Η επιβολή του τέλους Εισόδου Προορισμού καθώς και το ύψος αυτού να ορίζεται με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ισχύοντος Συντάγματος 1975/1986/2001/2008 και το άρθρο 9 του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας ο οποίος κυρώθηκε με τον Ν. 1850/1989 .
2. Το Τέλος Εισόδου να αποτελεί εξολοκλήρου έσοδο του Δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μόχλευση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, βελτίωσης των υποδομών μας και άμβλυνσης θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητά μας.

Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος ανέφερε πως το ζήτημα θα μεταφερθεί και στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, όπως η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και η ΚΕΔΕ, ώστε να υπάρχει γενικότερη αντίδραση. “Πρέπει να διεκδικούμε και όχι να παζαρεύουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανόλης Ορφανός, Αντώνης Χάλαρης, Πέτρος Πρέκας, Αντώνης Σιγάλας, Χαράλαμπος Καραμολέγκος, Γιώργος Δαρζέντας και Μιχάλης Καραμολέγκος δήλωσαν “παρών”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη