Με ένα ακόμα μουσικό σχήμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συνεχίζεται το συναυλιακό καλοκαίρι του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη. Πρόκειται για το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Αέναον” που έρχεται την Τρίτη 1 Αυγούστου στη Σαντορίνη για μια συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή, στα Φηρά.

Τέσσερις διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) συναισθάνονται και αναδημιουργούν, μέσα από το ευρύ ρεπερτόριο που έχει γραφτεί για το κουαρτέτο εγχόρδων. Χρησιμοποιώντας ως μέσο την αντιστικτική του γραφή, αναδεικνύουν την πολυφωνία, αναπτύσσουν τις δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος οργάνου, με απώτερο σκοπό τη σύμπνοια που καθοδηγείται από το όραμα του συνθέτη, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται.

Για την εμφάνισή του στη Σαντορίνη, το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Αέναον” έχει ετοιμάσει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα για όλες τις προτιμήσεις. Το ημιτελές αλλά οδυνηρό και βαθιά συναισθηματικό Quartettsatz του F. Schubert και το σπαραχτικό Adagio του S. Barber, δίνουν τη σκυτάλη στη νησιώτικη πανδαισία της Δωδεκανησιακής Σουίτας του Γιάννη Κωνσταντινίδη, για να ολοκληρωθεί η μουσική κατάθεση με το ποιητικά ρομαντικό 2ο κουαρτέτο του A. Borodin.


Αν και νεοσύστατο (2016), το “Αέναον” έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της ΚΟΑ, σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και σε συνεργασίες με καλλιτέχνες εκτός της κλασσικής μουσικής. Αποτελείται από τους βιολονίστες Γιώργο Μάνδυλα (Κορυφαίο Α’ και Αναπληρωτή Εξάρχοντα της ΚΟΑ) και Βασίλη Σούκα (μέλος των Α’ βιολιών της ΚΟΑ), τον βιολίστα Μάνο Γουβέλη (μέλος στις βιόλες της ΚΟΑ) και τον βιολοντσελλίστα Αστέριο Πούφτη (Κορυφαίο Β’ στα βιολοντσέλλα της ΚΟΑ).

Ώρα έναρξης: 21:00 | Καθολικός Ναός Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, Δήμος Θήρας, ΔΑΠΠΟΣ

Print Friendly, PDF & Email