Το Σάββατο στις 19.30 η ενημερωτική εκδήλωση για την κατάσταση του ηφαιστείου

Η ετήσια φθινοπωρινή ενημέρωση για την κατάσταση του ηφαιστείου της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθεί από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ), το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων, έχει ως εξής:

1. Η Παρακολούθηση του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης και  οι δραστηριότητες του ΙΜΠΗΣ: Στοιχεία από τη γεωχημική και θερμομετρική παρακολούθηση.
Μιχάλης Φυτίκας, ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ)

2. Η ηφαιστειακή έξαρση του 2011-2012 όπως αποκαλύπτεται από τα σεισμολογικά και άλλα γεωφυσικά – γεωδαιτικά δεδομένα και η σημασία της για την αντισεισμική προστασία της Σαντορίνης
Κωνσταντίνος Παπαζάχος, καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ και )

3. Συγκατοικώντας με ένα ηφαίστειο με πολύπλοκη ιστορία και εξέλιξη: Το παράδειγμα της κατολίσθησης της Κόκκινης Παραλίας,
Σπύρος Παυλίδης, καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΜΠΗΣ

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη