Τον Μάιο οι εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες

Μαζί με τις ευρωεκλογές

Μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαίου 2019, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας. Η επαναληπτική εκλογή για το αξίωμα του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη, για όσους υποψηφίους δεν θα έχουν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, θα γίνει στις 2 Ιουνίου 2019.

Η εξέλιξη αυτή, που ανέτρεψε το σκηνικό των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019, πρόκυψε σήμερα (11/7/2018) όταν ο υπουργός Εσωτερικών κος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι γίνεται δεκτή σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη 1, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Την τροπολογία είχαν καταθέσει 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη 1, που εισάγει την απλή αναλογική και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη, αναμένεται να έχει ψηφισθεί μέχρι την Παρασκευή 13/7/2018.

Στο μεταξύ ο χρόνος προετοιμασίας, παρατάξεων και υποψηφίων, μέχρι τις εκλογές, στις 26 Μαΐου 2019, είναι πλέον ασφυκτικός. Η καλοκαιρινή περίοδος δεν ευνοεί σκέψεις και πρωτοβουλίες για θέματα εκλογών, οπότε ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου επίκειται αναμέτρηση μεταξύ ισχυρών υποψηφιοτήτων, ο χειμώνας θα είναι “θερμός” και ενδιαφέρων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη