3 μέρες μέχρι τον απόλυτο αγώνα freerunning – έγινε ο προκριματικός

Φωτογραφία: Samo Vidic

Με τη συμπλήρωση της τελικής λίστας των 18 αθλητών, το εντυπωσιακό σκηνικό της Καλντέρας είναι έτοιμο να υποδεχτεί αυτό το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, τον κορυφαίο αγώνα freerunning, το Red Bull Art of Motion 2013.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Σαντορίνη, γνωστή πλέον και ως παράδεισος του freerunning, θα φιλοξενήσει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου από χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ρωσία και η Ελλάδα, μαζί με τα απίστευτα tricks τους, runs και drops.

Φέτος, η τελική σύσταση των 18 διαγωνιζομένων περιλαμβάνει αθλητές από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων έξι αγωνίστηκαν στον τελικό γύρο του Red Bull Art of Motion 2012, τρεις γυναίκες και τρεις άντρες κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο ανεβάζοντας το video τους στον online προκριματικό και έξι αθλητές κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από το σημερινό (Τετάρτη, 13/9/13) προκριματικό που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα μεταδώσει ζωντανά το απίστευτο θέαμα που θα προσφέρουν οι καλύτερο freerunners στην πιο «φυσική» πίστα του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το διεθνές διαδικτυακό κανάλι www.redbull.tv.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Pasha Petkuns (Λετονία), Yoann Leroux (Γαλλία), Marcus Gustafsson (Σουηδία), Luis Alkmin (Πορτογαλία), Alexander Zyulev (Ρωσία), Jesse La Flair (ΗΠΑ), Vincent Coryell (ΗΠΑ), Bart van der Linden (Ολλαδία), Stanislavs Lazdans (Λετονία), Pamela Forster (Αυστρία), Aleksandra Shevchenko (Ρωσία), Erica Madrid (ΗΠΑ), Cory de Meyers (ΗΠΑ), Daniel Mircea (Ρουμανία), Δημήτρης Κυρσανίδης (Ελλάδα), Joel Eggimann (Ελβετία), Luke Madigan (Μεγάλη Βρεττανία), Alexander Baitunin (Ρωσία)

Οι 6 τελευταίοι είναι αυτοί που προκρίθηκαν στα σημερινά προκριματικά της Σαντορίνης

Κριτές: Patrick Morawetz (ΑΥΣ), Timothy Shieff (ΗΝ.Β), Sergio Cora (ΙΣ), Victor Lopez (ΗΠΑ) και Anan Anwar

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion
Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φηροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη