29 C
Santorini
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δήμος Θήρας: Βάσει μοριοδότησης η ένταξη παιδιών με voucher στους παιδικούς σταθμούς

Share

Ο τρόπος ένταξης παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας για ωφελούμενους ΕΣΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-2025, ήταν μεταξύ των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 16/7. Κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Βαρβαρήγου, αποφασίστηκε η ένταξη να γίνει βάσει της μοριοδότησης που θα λάβουν από την ΕΕΤΑΑ οι ωφελούμενοι γονείς-κάτοχοι των voucher.

Από την ημέρα που η ΕΕΤΑΑ θα ανακοινώσει τα Οριστικά Αποτελέσματα, ο Δήμος θα καλέσει τους γονείς να καταχωρήσουν εντός μίας εβδομάδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://polsantorini.intellisoft.gr το voucher μαζί με το έντυπο της μοριοδότησης που έλαβαν, καθώς και τα λοιπά δικαιολογητικά.

Διαφήμιση

Η υπηρεσία του Δήμου Θήρας θα προχωρήσει στην ένταξη των παιδιών βάσει των μορίων και θα αναρτηθούν οι πίνακες κατάταξης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Παιδικών Σταθμών. Σε περιπτώσεις ισοψηφίας των μορίων, επιλέγονται τα παιδιά που οι αιτήσεις τους έχουν το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και αν προκύψει ισοψηφία και στο οικογενειακό εισόδημα, τότε θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση voucher, στο πλαίσιο του προγράμματος “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2024-2025” έχει ξεκινήσει και θα είναι σε εξέλιξη ως την 1η Αυγούστου, μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, τα Οριστικά Αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 14 Αυγούστου. Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα ανά φάση:


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη