20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Fraport: “Bασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού σε λίγα χρόνια το αεροδρόμιο Σαντορίνης”

Share

Τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σαντορίνης παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης 12/10 η Fraport Greece, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού. Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο για όλα τα θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού γενικότερα.

Η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, η επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και η αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών είναι οι αλλαγές που σχεδιάζει η εταιρεία εντός των επόμενων ετών. Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 235% στη συνολική έκταση του αεροσταθμού, η οποία θα ανέρχεται στα 15.640 m2 με την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 112% αύξηση των σταθμών Check-in, 100% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου.

Στόχος μας είναι η ταξιδιωτική εμπειρία κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται το νησί να είναι αντάξια της ομορφιάς του συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα θετική εικόνα του προς όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο Σαντορίνης θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια άλλο ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού” δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, συμπληρώνοντας πως “Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί είναι τεράστιες. Συνεπώς, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των επιβατών.”

Όπως εξήγησε ο κ. Zinell, έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες να βελτιώνονται συνεχώς, έχοντας ως συμμάχους τους τοπικούς φορείς. “Μαζί, θα δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική, ώστε η Σαντορίνη να αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αξίζει” κατέληξε στη σύντομη ομιλία του.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη