Βιοκλιματική μελέτη: Το κέντρο των Φηρών θα αλλάξει όψη – Εικόνες και σχέδια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της βιοκλιματικής μελέτης που εκπονείται από την αρχιτέκτονα κα Φωτεινή Ξυράφη, για λογαριασμό του Δήμου Θήρας. Η μελέτη παρουσιάσθηκε ήδη στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, από τον ίδιο το Δήμαρχο Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο και έγινε ευρεία συζήτηση για το θέμα.

Η έναρξη υλοποίησης της μελέτης, όπως τελικά θα οριστικοποιηθεί, μετά από τις διάφορες παρατηρήσεις που διατυπώνονται από πολλές πλευρές, αναμένεται να συμπέσει με την ολοκλήρωση του μικρού περιφερειακού των Φηρών και του νέου οδικού άξονα Αεροδρόμιο – Οία. Τα δύο αυτά έργα θα αποσυμφορήσουν ουσιαστικά την κυκλοφορία μέσα από το κέντρο των Φηρών οπότε θα είναι εφικτή και η καθολική πεζοδρόμηση του χώρου από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας μέχρι το τέλος της κεντρικής πλατείας. Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
(μικρή αναμονή για να εμφανισθούν οι εικόνες, με τα βελάκια κινείστε από τη μία φωτογραφία στην άλλη)

Η ποιοτική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης των Φηρών θα είναι το τελικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή της μελέτης με παράλληλη εναρμόνισή του στις σύγχρονες βιοκλιματικές ανάγκες και επιταγές. Η πλατεία των Φηρών και η ευρύτερη περιοχή θα μετατραπεί σε χώρο φιλικό προς του κατοίκους και τους επισκέπτες και η σημερινή κατάσταση με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, είτε διερχόμενα, είτε παρανόμως σταθμευμένα, να αποτελεί ένα κακό παρελθόν. Ακολουθούν εικόνες από τα υλικά και τις κατασκευές που προτείνονται στη μελέτη.

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
(μικρή αναμονή για να εμφανισθούν οι εικόνες, με τα βελάκια κινείστε από τη μία φωτογραφία στην άλλη)

Τo master plan της βιοκλιματικής μελέτης, χωρίς τις αλλαγές που συζητούνται, μπορείτε να το δείτε εδώ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη