Βράβευση Kυκλαδιτών ακαδημαϊκών

ekm_ekdilosi_mar14Τους καταγόμενους από τις Κυκλάδες Ακαδημαϊκούς Αντώνιο Κουνάδη και Βασίλειο Σπ. Μαρκεζίνη τίμησε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών σε πρόσφατη εκδήλωσή της στην Αθήνα, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Ο κ. Αντώνιος Κουνάδης, με καταγωγή από τον Κυνίδαρο Νάξου, είναι ομότιμος Καθηγητής Στατικής και Σιδηρών Γεφυρών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ ο κ. Βασίλειος Σπ. Μαρκεζίνης, από τη Σαντορίνη, είναι καθηγητής Αλλοδαπού και Συγκριτικού Δικαίου στα Πανεπιστήμια του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης κ.ά.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, Καθηγητής κ. Νικόλαος Ξυπνητός προσφώνησε τους Επισήμους και τους Κυκλαδίτες, τους οποίους παρότρυνε να πυκνώσουν τις τάξεις της Εταιρείας, συμβάλλοντας στην προβολή των νησιών μας. Οι Καθηγητές κ.κ. Εμμανουήλ Μαρμαράς και Δημήτριος Κορρές παρουσίασαν τους τιμώμενους διαπρεπείς επιστήμονες. Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Ξυπνητός ανέγνωσε και επέδωσε τα σχετικά Ψηφίσματα και προσκάλεσε τους τιμηθέντες στο βήμα.

Ο κ. Αντώνης Κουνάδης μίλησε για τη «Γλώσσα και τη Θρησκεία», ο δε κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης «Περί Ανέμων και Υδάτων». Και οι δύο ομιλητές, γλαφυρότατοι, καθήλωσαν το ακροατήριο και καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της ομιλίας τους. Κοινή ήταν η επιθυμία όλων των παρευρισκομένων για τη δημοσίευση των ομιλιών στον προσεχή (21ο) τόμο Επετηρίδος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Την ευθύνη οργάνωσης και της εκδήλωσης αυτής είχαν ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές και ο Γενικός Γραμματέας της κ. Εμμανουήλ Αντ. Λιγνός, που ήταν και ο συντονιστής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη