Βράβευση του δημοτικού σχολείου Εμπορείου στο Γαλλικό Ινστιτούτο – φωτογραφίες

ifa_12mar14_1«Σαντορίνη: Η ηλιόλουστη πριγκίπισσα της Μεσογείου»  ήταν ο τίτλος της εργασίας της Ε” τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου που βραβεύθηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου.

ifa_12mar14_3

Η εργασία επιλέχθηκε ανάμεσα στις 7 καλύτερες της κατηγορίας της στο σχολικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

ifa_12mar14_6

Το γενικό θέμα του διαγωνισμού για τους μαθητές δημοτικού ήταν «Καρτ ποστάλ της Μεσογείου». Οι μαθητές έπρεπε να φτιάξουν τη δική τους καρτ ποστάλ χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από τον τόπο τους για να στείλουν έναν μεσογειακό χαιρετισμό σε κάποιον φίλο τους. Οι 32 μαθητές της Ε” τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου, υπό τον συντονισμό της δασκάλας γαλλικών κας Αναστασίας Τσενενούδη, αφιέρωσαν χρόνο για να φτιάξουν μία αφίσσα με φωτογραφίες από τη Σαντορίνη γενικά και από το Εμπορείο συγκεκριμένα απευθύνοντας μήνυμα σε όλα τα γαλλόφωνα παιδιά του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά που το σχολείο του Εμπορείου πήρε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό και το αποτέλεσμα δικαιώνει όλη την ομάδα που δούλεψε για τη συμμετοχή σε αυτόν.

ifa_12mar14_7

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη