Βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων από τον Θησέα Κυκλάδων

Σε 26 σχολεία εννέα νησιών, σε 1660 μαθητές και 80 εκπαιδευτικούς

Βραχείες παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων και τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων υλοποίησε και κατά τη σχολική χρονιά 2023-204 το Κέντρο Πρόληψης Θησέας Κυκλάδων στον μαθητικό πληθυσμό Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι παρεμβάσεις με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων έχουν στόχο την έγκυρη, έγκαιρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των εφήβων σε ζητήματα εξαρτήσεων, την αλλαγή στερεοτυπικών αντιλήψεων που αφορούν τους εθισμούς και την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων, ενώ οι παρεμβάσεις με θέμα το άγχος των εξετάσεων  έχουν στόχο την κατανόηση του άγχους, την αναγνώριση παθολογικών συμπτωμάτων/καταστάσεων και την εξοικείωση με τρόπους και τεχνικές πρόληψης και διαχείρισής του.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι παρεμβάσεις αυτές είχαν διάρκεια από 3 έως 6 διδακτικές ώρες ανά τμήμα και πραγματοποιήθηκαν εντός σχολικού ωραρίου, με την παρουσία και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών του εκάστοτε σχολείου. Αντίστοιχη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση έγινε κατά περίπτωση και στους συλλόγους διδασκόντων και στους γονείς των μαθητών.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 26 σχολικές δομές, 1.660 μαθητές και 80 εκπαιδευτικούς, σε εννέα νησιά των Κυκλάδων.

Διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην Αντίπαρο: Β’ τάξη Γυμνάσιου
  • Στην Αμοργό: Β’, Γ’ Γυμνασίου & Α’ τάξη Λυκείου Γυμνασίου με Λ.Τ., Α’ & Β’ τάξεις ΕΠΑΛ
  • Στην Ίο: Β’ & Γ’ τάξεις Γυμνασίου, Α’, Β’ & Γ’ τάξεις Λυκείου του Γυμνασίου με Λ.Τ, Α’, Β’ & Γ’ τάξεις ΕΠΑΛ
  • Στη Μύκονο: Β’ τάξη Γυμνασίου Άνω Μεράς
  • Στη Νάξο: Β’ & Γ’ τάξεις Γυμνασίου Τραγαίας, Β’ τάξη 1ου Γυμνασίου, Β’ τάξη 2ου Γυμνασίου, Β’ τάξη Γυμνασίου Βίβλου, Α’, Β’ & Γ’ τάξεις Γυμνασίου Σκαδού, Α’ & Γ’ τάξη ΓΕΛ Τραγαίας, Β’ τάξη ΕΠΑΛ
  • Στην Πάρο: Α’ & Β’ τάξεις ΓΕΛ Πάρου, Α’ & Γ’ τάξεις ΓΕΛ Νάουσας, Α’ & Γ’ τάξεις ΕΠΑΛ, Β’ τάξη Γυμνασίου Αρχιλόχου, Β’ τάξη Γυμνασίου Πάρου, Β’ τάξη Γυμνασίου Νάουσας
  • Στη Σαντορίνη: Β’ τάξη Γυμνασίου Φηρών, Β’ τάξη Γυμνασίου Εμπορείου, Γ’ τάξη ΓΕΛ Θήρας
  • Στη Σύρο: Γ’ τάξη 1ου Γυμνασίου, Γ’ τάξη 3ου Γυμνασίου, Α’ & Γ’ τάξη ΕΠΑΛ
  • Στην Τήνος: Α’ & Γ’ τάξη ΓΕΛ Τήνου

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν δύο διαδικτυακά εργαστήρια “Eφηβικές Aνησυχίες… κάνε log in!” για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου των Κυκλάδων, στα οποία συμμετείχαν 28 άτομα από 12 νησιά. Στόχος των σεμιναρίων ήταν η καλύτερη κατανόηση της φάσης της εφηβείας μέσα από το μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων και προβληματισμών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη