Βροχή προσκλήσεων για τους Ιταλούς Δημάρχους

Βροχή προσκλήσεων για τους Ιταλούς Δημάρχους Giovanni Moscatiello (του Δήμου Baronissi) και Marco Galdi (του Δήμου Cava di Tirreni) που αποφάσισαν να προσφέρουν ένα μισθό τους στη χώρα μας, σε μια συμβολική κίνηση βοήθειας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και σε ένδειξη διεθνούς αλληλεγγύης.

Πρώτη επίσκεψή τους στην Αθήνα, στις 29 Φεβρουαρίου 2012, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος τους απέστειλε επίσης  επιστολή με την οποία τους ευχαριστεί και τους προσκαλεί να επισκεφτούν τα νησιά της Σαντορίνης και της Θηρασίας.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αισθάνομαι την ανάγκη καταρχάς ως Έλληνας και κατά δεύτερον ως ο Δήμαρχος των νησιών της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, να σας ευχαριστήσω εκ μέρους των κατοίκων των νησιών μας για τον υψηλό συμβολισμό της πράξης σας, η οποία δίνει ώθηση στην ανατροπή της αντίληψης, περί του τρόπου με τον οποίο πρέπει να ζουν και να διοικούνται οι κοινωνίες των λαών, και του μοντέλου ανάπτυξης, που παγκόσμια πρέπει να επικρατήσει. Επιπλέον η πράξη σας δίνει θάρρος στον Ελληνικό λαό, και του δείχνει πως δεν είναι μόνος του απέναντι στο παγκόσμιο φαινόμενο της οικονομικής κρίσης.

Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι, ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης στο πρόσωπό Σας, σας καλώ να επισκεφτείτε τα νησιά μας και να δεχτείτε τη φιλοξενία των κατοίκων μας που άλλωστε έχουν κοινές πολιτισμικές καταβολές με τις δικές σας.

Η αποδοχή της πρόσκλησης μας θα είναι τιμή και ευχαρίστηση για μας».

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής απέστειλε και εκείνος επιστολή προς τους δύο Δημάρχους και αφού τους ευχαριστεί για την κίνηση αλληλεγγύης, τους προσκαλεί στην Κέρκυρα για να υπογράψουν “πρωτόκολλο φιλίας με το Δήμο Κέρκυρας, ενισχύοντας του δεσμούς φιλίας”.

Και έπεται συνέχεια…

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη