Ξεχωριστές μπίρες από μια μικρή, τοπική ζυθοποιία

Δεκάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού ανταποκρίθηκαν, σήμερα 31 Μαρτίου, στο κάλεσμα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης, να δοκιμάσουν τις ολόφρεσκιες μπίρες της, που είναι γνωστές με τις ευρηματικές ονομασίες Yellow Donkey, Red Donkey και Crazy Donkey.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο πολύ γνωστός οινοποιός της Σαντορίνης και της Νεμέας, είναι ένας από τους συντελεστές της Ζυθοποιίας Σαντορίνης, και με την ευκαιρία της εκδήλωσης μας είπε λίγα λόγια για το όλο εγχείρημα:

“Η Ζυθοποιία Σαντορίνης – για την ακρίβεια η Μικρό- Ζυθοποιία Σαντορίνης – δημιουργήθηκε μόλις τον Ιούλιο του 2011 και ξεκίνησε την παραγωγή της τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου και μέχρι σήμερα παραμένει η πρώτη και μοναδική ζυθοποιία της Σαντορίνης.

Θα ήταν αστείο να πούμε ότι δημιουργήσαμε κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο. Στην ουσία δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το να αναπαράγουμε στη Σαντορίνη μια ιδέα που εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη της γης εδώ και αιώνες.

Φτιάξαμε λοιπόν ένα μικρό, τοπικό ζυθοποιείο. Βάζουμε έμφαση και στα δύο επίθετα γιατί και τα δύο μαζί υπογραμμίζουν τη σημασία αλλά και τη διαφορετικότητα του εγχειρήματος.

Το «μικρό» σημαίνει ότι μπορούμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα που παράγουμε και να τη διατηρήσουμε πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Το «τοπικό» με την σειρά του δεν αναφέρεται στις πρώτες ύλες, άλλωστε όλα τα ζυθοποιεία του κόσμου έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες πήγες πρώτων υλών…! Το «τοπικό» σημαίνει ότι οι μπίρες αυτές προορίζονται για την τοπική αγορά με τη στενή έννοια του όρου. Έτσι λοιπόν οι μπίρες μας δε χρειάζεται να ταξιδέψουν μακριά και ακριβώς για τον λόγο αυτό μπορούν να προσφερθούν αφιλτράριστες & απαστερίωτες, διατηρώντας αναλλοίωτo το σύνολο των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών.

Είναι ακριβώς αυτοί οι δύο λόγοι που κάνουν τόσο ξεχωριστές τις μπίρες των μικρών, τοπικών ζυθοποιείων…

Φυσικά στην παραγωγή μας χρησιμοποιούμε το νερό της Σαντορίνης, αφού πρώτα το επεξεργαστούμε κατάλληλα -με υπερσύγχρονα συστήματα αφαλάτωσης-  ώστε ν’ αποκτήσει αρετές βρόχινου νερού, και συνταγές ζυθοποίησης που εξελίξαμε στηριζόμενοι σε καταπληκτικές βύνες κριθαριού από την Αυστρία και την Τσεχία καθώς και εξωτικούς λυκίσκους από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον και την Σλοβακία.

Ελπίζουμε στο μέλλον να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε και μπίρες από βύνη που θα φτιάξουμε μόνοι μας από Σαντορινιό κριθάρι…. το μέλλον θα δείξει…”

Η επιχειρηματική ομάδα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης (από αριστερά προς τα δεξιά): Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μάιντα Άντερσον και Boban Krunic, που έχει και την ευθύνη της παραγωγής.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη