Ξεκίνησε το έργο αντιστήριξης των πρανών πάνω από την Αρμένη

Η Οία και η Αρμένη φωτογραφημένες από το Ημεροβίγλι. Στο κέντρο περίπου της φωτογραφίας φαίνεται το σημείο της κατολίσθησης και το κατεστραμμένο μονοπάτι (φωτογραφία Κώστας Κωνσταντινίδης)

Τρεις Ισπανοί αλπινιστές έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της αποξήλωσης των κομματιών άσπας, που είναι επικίνδυνα να αποκολληθούν στην περιοχή πάνω από την Αρμένη, όπου έγινε πέρυσι η μεγάλη κατολίσθηση και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αμερικανού τουρίστα.

Οι Ισπανοί αλπινιστές εργάζονται για λογαριασμό της ελβετικής εταιρείας Geobrugg, που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους εργασίες και ειδικότερα στην αντιστήριξη βράχων και άλλων επικίνδυνων για κατολίσθηση εδαφών.

Το έργο της αντιστήριξης των πρανών της Οίας, πάνω από την Αρμένη, εκτελείται για λογαριασμό της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, από την εταιρεία “Άκτωρ”, η οποία με τη σειρά της έχει αναθέσει μέρος του έργου στην ελβετική Geobrugg.

Σε αυτή τη φάση του έργου επιχειρείται ο καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φθάσουν στην Οία containers με τα δίχτυα και τα λοιπά υλικά αντιστήριξης. Για την τοποθέτησή τους ενδεχόμενα να χρησιμοποιηθεί ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό και αν δεν υπάρξουν “εκπλήξεις” στη διάρκεια των εργασιών, το μονοπάτι που συνδέει την Οία με την Αρμένη, θα επισκευασθεί και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη