Alpha Bank: Χρηματοδότηση επενδυτικού σχεδίου τουριστικής επιχείρησης της Σαντορίνης με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0

Δανειακή σύμβαση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε πρόσφατα η Alpha Bank, για τη χρηματοδότηση της εταιρείας Santorini Day Tours Μονοπορόσωπη ΙΚΕ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στον κλάδο του Τουρισμού, στον οποίο η τράπεζα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς την τελευταία τετραετία έχει ενισχύσει τουριστικές επιχειρήσεις με χρηματοδοτήσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εμπειρία φιλοξενίας στην Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο βιώσιμο.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή δύο τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη από την εταιρία Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, συνολικής δυναμικότητας 16 διαμερισμάτων (38 κλινών), καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων τουριστικού πρακτορείου με σκοπό τη μεταστέγαση της υφιστάμενης δραστηριότητας. Απευθυνόμενη σε επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου για διακοπές πολυτελείας, από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και αραβικές χώρες, η εταιρεία μέχρι σήμερα προσφέρει ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, αξιοποιώντας τα ποικίλα χαρακτηριστικά της Σαντορίνης (τοπική γαστρονομία, οινοτουρισμός, περιηγήσεις, πολυτελείς κρουαζιέρες, ναύλωση ιδιωτικών ελικοπτέρων κ.λπ.), που που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 3,13 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΤΑΑ (1,56 εκατ. ευρώ), κατά 30% από την Alpha Bank (937.500 ευρώ) και κατά 20% (625.000 ευρώ) μέσω ίδιας συμμετοχής.

Από αριστερά: ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, κ. Σπύρος Ρεντετάκος, ο Εταίρος, Διαχειριστής και Εκπρόσωπος της “Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.”, Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6/11 στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του εταίρου, διαχειριστή και εκπροσώπου της εταιρίας “Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ”, Δημήτρη Παπαδόπουλου, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Ορέστη Καβαλάκη.

“Με τη σημερινή υπογραφή, αποδεικνύεται εμπράκτως για ακόμα μια φορά ότι το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να επενδύσουν και να αναπτυχθούν. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, η τουριστική επιχείρηση “Santorini Day Tours” θα ενισχύσει τη δραστηριότητά της, παρέχοντας πλέον και υπηρεσίες φιλοξενίας, επενδύοντας παράλληλα σε πράσινες πρακτικές και σε ψηφιακές τεχνολογίες”, τόνισε ο κος Καβαλάκης.

Από την πλευρά του, ο κος Παπαδοπουλος ανέφερε: “Σε μία περίοδο υψηλών επιτοκίων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρέχει στη μικρή και μεσαία επιχείρηση τη δυνατότητα χρηματοδότησης με ιδιαιτέρως χαμηλό κόστος, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των αυξανόμενων προκλήσεων του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης και της Alpha Bank, η “Santorini Day Tours ΜΟΝ.ΙΚΕ” επενδύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και την παροχή αυθεντικών εμπειριών, με έντονο πράσινο και ψηφιακό αποτύπωμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της Alpha Bank για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη