Χριστούγεννα γεμάτα αστέρια

Πώς τα αλεξανδρινά δημιουργούν μία μαγική ατμόσφαιραγια όλες τις ηλικίες

Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς τα αλεξανδρινά; Από τα μέσα του περασμένου αιώνα, αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου με τα αστερόμορφα φύλλα του αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χριστουγεννιάτικης παράδοσης στην Ευρώπη. Ως φυτά γλάστρας και κομμένα λουλούδια, τα αλεξανδρινά φωτίζουν τα δωμάτια και προσθέτουν εορταστική αίγλη στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα δώρα και τα τραπέζια. Χάρη στα ποικίλα χρώματα και σχήματά τους, ταιριάζουν πανεύκολα σε κάθε στυλ εσωτερικής διακόσμησης. Οι ειδικοί της Stars for Europe (SfE) παρουσιάζουν ιδέες για τη δημιουργία αστραφτερής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα θαμπώσει μικρούς και μεγάλους.

Οικογενειακές στιγμές σε έναν παράδεισο από αλεξανδρινά

Τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή. Οι γιορτινές λιχουδιές, τα φωτάκια που λαμπυρίζουν, το στολισμένο δέντρο και τα αλεξανδρινά, φέρνουν λάμψη όχι μόνο στα παιδικά μάτια,αλλά και στους μεγάλους γεμίζοντας με χαρά τις καρδιές όλων. Σε κλασικό κόκκινο χρώμα, αυτό το χειμωνιάτικο ανθοφόρο φυτό μπορεί να μεταμορφώσει κάθε εσωτερικό χώρο σε χριστουγεννιάτικο βασίλειο των θαυμάτων.

Με τα όμορφα φύλλα τους, τα αλεξανδρινά σκορπούν άφθονη χριστουγεννιάτικη χαρά. Προσφέρουν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για ευχάριστες μέρες με την οικογένεια.

Περιτύλιγμα δώρων με αλεξανδρινά

Όταν πρόκειται για ένα δώρο, το περιτύλιγμα είναι εξίσου σημαντικό με το περιεχόμενό του. Τα κομμένα αλεξανδρινά και τα κλαδιά πεύκου είναι ιδανικά για τη διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων δώρων. Προσθέστε ένα ευφάνταστο πρόσωπο ταράνδου φτιαγμένο από ξυλαράκια και έχετε το τέλειο περιτύλιγμα! Γι’ αυτή τη διασκεδαστική DIY ιδέα, θα χρειαστείτε πλακέ ξυλάκια, κόκκινες μπάλες από τσόχα, αυτοκόλλητα σαν αυτά με μάτια που κουνιούνται και ένα πιστόλι θερμοκόλλησης.

 

Πώς να το φτιάξετε: Για κάθε πρόσωπο ταράνδου, κολλήστε δύο ξυλάκια μεταξύ τους στη μία άκρη, ώστε να σχηματίσουν οξεία γωνία. Τοποθετήστε το τρίτο ξύλο απέναντι από τα δύο πρώτα ξύλα έτσι ώστε τα άκρα κάθε ξύλου να προεξέχουν περίπου 1-2 εκατοστά. Αυτά αντιπροσωπεύουν τα αυτιά και τα κέρατα του ταράνδου. Για τη μύτη, κολλήστε την κόκκινη μπάλα από τσόχα στην οξεία γωνία και τα αυτοκόλλητα – μάτια πιο πάνω στα ξυλάκια.

Έτοιμο! Η διακοσμητική κορδέλα ολοκληρώνει τέλεια το περιτύλιγμα. Συμβουλή: Αμέσως μετά την κοπή των αλεξανδρινών, βουτήξτε τις κομμένες άκρες τους για λίγο σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) και στη συνέχεια σε κρύο νερό. Τυλίξτε την άκρη του βλαστού χρησιμοποιώντας μια κορδέλα ή βάλτε τον σε έναν σωλήνα με νερό και στερεώστε τον στη συσκευασία.

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με αλεξανδρινά

Ένα στολισμένο δέντρο είναι το κατεξοχήν σύμβολο των Χριστουγέννων που ασκεί μια μαγική έλξη, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Τα κομμένα αλεξανδρινά αποτελούν υπέροχα στολίδια για το δέντρο. Μαζί με αστεράκια, στολίδια και άλλα διακοσμητικά αξεσουάρ, κάνουν τα δέντρα να λάμπουν με μια γιορτινή αίγλη.

Συμβουλή: Τοποθετήστε τα κομμένα αλεξανδρινά για το δέντρο μέσα σε στολίδια από τα οποία έχετε αφαιρέσει τα καλύμματά τους και γεμίστε τα με νερό. Θα διατηρήσουν την φρέσκια λάμψη τους για έως και δύο εβδομάδες. Αμέσως μετά το κόψιμο, βουτήξτε πρώτα τις κομμένες άκρες σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) για λίγα δευτερόλεπτα
και στη συνέχεια σε κρύο νερό.

Τα στολίδια που είναι διακοσμημένα με κομμένα αλεξανδρινά δείχνουν υπέροχα με χειροποίητα φυσικά αντικείμενα διακόσμησης, όπως αυτές οι κρεμάστρες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι φτιαγμένες από ξύλα. Φτιάχνονται πολύ γρήγορα. Δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από ίσια, κοντά ξυλάκια, ψαλίδι, διάφορες διακοσμητικές κορδέλες και σπάγκο για να τα κρεμάσετε. Το κόλπο είναι να δέσετε διαδοχικά μακρύτερες κορδέλες γύρω από το ξύλο από πάνω προς τα κάτω, ώστε να μοιάζουν με μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Διακοσμήστε το σπίτι σας με αλεξανδρινά

Τα δώρα περιμένουν να τα ξετυλίξετε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μεγάλα και μικρότερα γλαστράκια με αλεξανδρινά δημιουργούν επίσης μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Το αν αυτά τα φυτά φαίνονται κομψά, κλασικά ή ακόμη και ρετρό εξαρτάται από το δοχείο στο οποίο είναι τοποθετημένα. Χάρη στην πολυχρηστικότητα και την ποικιλομορφία τους, τα αλεξανδρινά ταιριάζουν σε κάθε περιβάλλον και σε κάθε στυλ διακόσμησης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη