Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Ειδικό Σχολείο Φηρών

Το Ειδικό Σχολείο Φηρών διοργανώνει και φέτος για τρεις ημέρες Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Τα εσοδα θα διατεθούν για την αγορά ειδικού εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού για τα 8 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, ηλικίας 5-15 ετών.

Στο παζάρι μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε χειροποίητες κατασκευές και στολίδια από τα ίδια τα παιδιά του σχολείου, καθώς και από φίλους τους, στηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες των παιδιών, αλλά και ενισχύοντας το σκοπό του σχολείου.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί:
Παρασκευή 13/12 και Σαββάτο 14/12
Στην κεντρική πλατεία Φηρών, στο περίπτερο του Έτους Γαστρονομίας
Ώρες: 10:00 – 15:00

Τετάρτη 18/12
Στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών, στην αίθουσα εκδηλώσεων
Ώρες: 10:30 – 14:00

Λίγα λόγια για το Ειδικό Σχολείο Φηρών
Το Ειδικό Σχολείο Φηρών Θήρας, συστεγάζεται με το Δημοτικό σχολείο Φηρών σε δικό του αυτόνομο κτήριο τα τελευταία 3 χρόνια. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006 ύστερα από έντονη προσπάθεια που κατέβαλαν γονείς και δάσκαλοι της γενικής αγωγής έχοντας συμπαραστάτες τους τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα παιδιά του σχολείου είναι από 5 ως 15 ετών. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν 8 παιδιά, με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, νοητική στέρηση, σύνδρομο Down και κινητικά προβλήματα.

Το σχολείο προς το παρόν στελεχώνεται από 3 δασκάλες ειδικής αγωγής και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό, ενώ γίνονται προσπάθειες για τη στελέχωσή του με ψυχολόγο, λογοθεραπευτή και σχολικό νοσηλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη