Παρίσι 2024 – Χρυσή Παραολυμπιονίκης η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κέρδισε χθες (7/9) η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, κάνοντας την κούρσα της ζωής της στον τελικό των 50 μ. ύπτιο S4.

Με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλές της. Τερμάτισε σε 50,12, με την Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ να είναι δεύτερη με 51,40 και την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ, τρίτη με 52,00.

Στο ίδιο αγώνισμα ήταν 3η το 2021 στο Τόκιο, κατακτώντας τότε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 2016 στο Ρίο είχε τερματίσει στην 5η θέση. Η πρόοδός της ανά διοργάνωση είναι εντυπωσιακή!

Το χρυσό μετάλλιο της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο (S4) ήταν το 3ο για την ελληνική αποστολή στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες και συνολικά 13ο, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην 32η θέση του πίνακα μεταλλίων!

Διαφήμιση

Λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η 38χρονη Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε:

“Πριν βγω στον αγωνιστικό χώρο έλεγα Παναγία μου να έρθει το χρυσό. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα και άλλαζαν συνεχώς και που έβλεπα τις άλλες αθλήτριες σκεφτόμουν ότι είναι πολύ καλές. Έτρεμα και έλεγα να έρθει το μετάλλιο και ας είναι οποίο να ‘ναι. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι μια μέρα πριν με βοήθησε η συναθλητρια μου Δώρα Ποιμενίδου. Έδωσα πολύ πόνο όταν ξεκίνησε η κούρσα και λέω κάνε το τώρα που έχεις γενέθλια και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη κούρσα και έτρεμα όλη την ώρα. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί περάσαμε πολλά τον τελευταίο χρόνο και θεωρώ ότι το έκανα το δώρο στον εαυτό μου αλλά και στον προπονητή μου που έχει και αυτός γενέθλια. Είναι καρμικό αυτό που έγινε. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο και να κάνω δώρο σε εμένα, αλλά και στους γύρω μου που έχουμε παλέψει χρόνια. Στον προπονητή μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με άντεξε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να το γιορτάσω σήμερα και θα κεράσω όσους θέλουν”.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη