Χρυσοί Σκούφοι: Ίδια γεύση για τη Σαντορίνη

Ένας χρυσός σκούφος για τον Κουκούμαβλο στα Φηρά και από ένα βραβείο ελληνικής κουζίνας για τη Σελήνη στον Πύργο και την Σάλτσα στα Φηρά, ήταν και φέτος ο απολογισμός της απονομής των Χρυσών Σκούφων που έγινε χθες (11/3) το βράδυ στην Αθήνα. Και αν για τη Σαντορίνη τα πράγματα ήταν ίδια και απαράλλαχτα σε σχέση με πέρυσι, η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την Κέρκυρα και το εστιατόριο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι που απέσπασε τη μεγαλύτερη βαθμολογία και αναδείχτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα, σπάζοντας την πρωτοκαθεδρία της Σπονδής από το 2001!

Ο Κουκούμαβλος λοιπόν του δημιουργικού σεφ Νίκου Πουλιάση με βαθμολογία 15/20 κατέκτησε έναν από τους 18 χρυσούς σκούφους της βραδιάς και προσέθεσε τον 11ο στην προσωπική συλλογή του, ενώ η Σελήνη με τον νεαρό σεφ Νίκο Μπούκη, υπό την εποπτεία του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, συγκέντρωσε 14,5/20 και έκανε τέσσερα τα βραβεία ελληνικής κουζίνας από την ίδια διοργάνωση. Τρίτωσαν τα βραβεία και για τη Σάλτσα του Δημήτρη Λαζάρου που απέσπασε βαθμολογία 14/20.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρουσία της Σαντορίνης στα βραβεία ελληνικής κουζίνας που δόθηκαν σε εστιατόρια νησιών (εκτός Κρήτης) ήταν κάτι παραπάνω από ισχυρή, καθώς Σελήνη και Σάλτσα πήραν τα δύο από τα πέντε βραβεία της κατηγορίας, με Κέρκυρα, Ρόδο και Μύκονο να μοιράζονται τα υπόλοιπα τρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη