Παρίσι 2024 – Χρυσός Παραολυμπιονίκης ο Κωνσταντινίδης, χάλκινος ο Στεφανίδης στη σφαιροβολία

Ονειρική ήταν η αποψινή βραδιά στο Σταντ Ντε Φρανς, με τον Θανάση Κωνσταντινίδη και τον Λάζαρο Στεφανίδη να κατακτούν την πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα στη σφαιροβολία F32.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα πριν λίγες ημέρες, σε τρίτη συνεχόμενη Παραολυμπιάδα, ο 54χρονος Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε σήμερα το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία, όπως είχε κάνει και στο Ρίο το 2016, ξεπερνώντα μάλιστα τον εαυτό του. O Kωνσταντινίδης ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11,60μ και φετινή καλύτερη επίδοση 10,56μ. Σήμερα στον τελικό έριξε κατά σειρά 11,17 – 11,57 – 10,94 – 11,92 και 11,93 μέτρα, καταρρίπτοντας δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Διαφήμιση

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9,84 μ. και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11,39 μ.

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, ο Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8,88 μ., για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη