Γιάννης Σπιλάνης: Βιβλίο για την ανάπτυξη των νησιών

Γιάννης Σπιλάνης (φωτογραφία αρχείου)

Κυκλοφόρησε πρόσφατα (Δεκέμβριος 2012) και παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, Κυριακή 14/4, στη Σύρο, το εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο του Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Γιάννη Σπιλάνη με τίτλο: “ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ”.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης και Ιωάννης Τομαής Σύμβουλος Ανάπτυξης της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και βέβαια ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μελέτης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης 2007-2013 του ESPON με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το Ερευνητικό Κέντρο Τουρισμού του Bornholm (Δανία) και βασίστηκε στο ερευνητικό έργο που έχει γίνει στο Εργαστήριο Τυπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στόχος της παραπάνω μελέτης είναι η εστιασμένη ανάλυση, ώστε να παραδοθεί μια εργασία αναφοράς και μια σειρά προτάσεων πολιτικής και κατευθύνσεων στρατηγικής, προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης των ευρωπαϊκών νησιών μέσα στο πλαίσιο της Ενιαίας Αγοράς, εξασφαλίζοντας ίσους όρους και ευκαιρίες με άλλες μη μειονεκτικές περιοχές.

ISBN: 978-960-01-1544-4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη