Υπό τη διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης

Για πέμπτη φορά στην πενηντάχρονη σταδιοδρομία του ως διευθυντής ορχήστρας, ο διάσημος Ιταλός αρχιμουσικός Ρικάρντο Μούτι θα διευθύνει την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στην συναυλία της 1ης Ιανουαρίου 2018, που όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα. Οι προηγούμενες φορές ήταν το 1993, το 1997, το 2000 και το 2004, ενώ αυτή του 2018 θα είναι και η τελευταία όπως δηλώνει ο ίδιος.

“Η προετοιμασία για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία δε είναι εύκολη και όταν κάποιος στέκεται επάνω στο πόντιουμ είναι δύσκολο να ξεχάσει ότι τον βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι, η ορχήστρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό και το παραμικρό λάθος δεν το καταλαβαίνουν μόνο οι θεατές στην αίθουσα. Εξάλλου και το πρόγραμμα της Συναυλίας δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζει κάποιος” αναφέρει ο 76χρονος Ρικάρντο Μούτι.

Κάθε Πρωτοχρονιά η εξαιρετικής ακουστικής αίθουσα (με μήκος 48,8 μ., πλάτος 19,1 μ. και ύψος 17,75 μ.) φορά τα γιορτινά της, διακοσμείται με 30.000 λουλούδια και υποδέχεται 1.744 καθήμενους και 300 όρθιους επισκέπτες, για την καθιερωμένη συναυλία, η οποία μεταδίδεται από περισσότερα από 90 τηλεοπτικά και 300 ραδιοφωνικά δίκτυα ανά τον κόσμο. Για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, οι τυχεροί θεατές έχουν κάνει αίτηση από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη