20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης το RECIS 2015

Share

Στις 22 & 23 Μαΐου 2015 διοργανώνεται στη Σαντορίνη το συνέδριο “RECIS 2015 – H Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές”.

Οι νησιωτικές περιοχές είναι ίσως οι περιοχές με το εντονότερο πρόβλημα στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία έχει εξελιχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί φορείς. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται στα απορρίμματα των νησιωτικών περιοχών, η σωστή οργάνωση και διαχείριση της ανακύκλωσης των αστικών στερεών αποβλήτων θεωρείται κλειδί για την περιβαλλοντικά αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

eoan_border_300x250Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συνέδριο επιδεικνύεται από πολλές πλευρές και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το RECIS 2015 τέθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης είναι ο αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υ.Π.Ε.Κ.Α.) για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της πολιτικής για την ανακύκλωση στην Ελλάδα. Ο ΕΟΑΝ είναι υπεύθυνος για την έγκριση των εθνικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης ανά προϊόν, καθώς και για τον έλεγχο της προόδου της Ελλάδας στον τομέα της ανακύκλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΟΑΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.eoan.gr/

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου “RECIS 2015 – H Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές” βρίσκεται στη διεύθυνση http://recis2015.conferences.gr  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη