Υπομονή προς το παρόν για την ασφαλτόστρωση – λύθηκε το πρόβλημα για τα έργα του επόμενου χειμώνα

pinakida_odikon_ergon_0136

 

Υπομονή θα πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία και να είναι δυνατή η ασφαλτόστρωση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου έχουν γίνει έργα και δεν έχει αποκατασταθεί το οδόστρωμα.

Η γκρίνια και η δυσφορία που επιδεικνύεται είναι βάσιμη ως προς το γεγονός ότι αυτοκίνητα και οδηγοί ταλαιπωρούνται, ιδιαίτερα σε τμήμα της οδού Καρτεράδος – Μεσαριά, είναι όμως υπερβολική όταν λάβει κανείς υπόψη του τα μεγάλα έργα, για το δίκτυο ύδρευσης και την αποχέτευση ομβρίων, που εκτελέσθηκαν μέσα στο χειμώνα και τα οποία ανήκουν στις βασικές υποδομές του νησιού.

Στο μεταξύ η Δημοτική Αρχή προκειμένου να επιστήσει την προσοχή, στους διερχόμενους Έλληνες και ξένους οδηγούς για την ανωμαλία του οδοστρώματος, εγκατέστησε πινακίδα μεγάλων διαστάσεων στο ύψος του Καρτεράδου η οποία προειδοποιεί για “έργα επί οδού” και συνιστά ταχύτητα 20 χλμ (φωτογραφία πάνω).

Σε κάθε περίπτωση οι παρακαμπτήριες οδοί και οι αντίστοιχες σημάνσεις είναι στη διάθεση των οδηγών. Με λίγο περισσότερο χρόνο αποφεύγεται η ταλαιπωρία και ο εκνευρισμός.

Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της ασφαλτόστρωσης έγινε γνωστό ότι ξεπεράσθηκαν τα εμπόδια που έθεταν οι διατάξεις για την εγκατάσταση και λειτουργία στη Σαντορίνη μονάδων παραγωγής ασφάλτου κατάλληλης για επίστρωση και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα έργα που θα εκτελεσθούν τον ερχόμενο χειμώνα θα δημοπρατηθούν με όρο αυτή την υποχρέωση και ήδη ενδιαφερόμενοι εργολήπτες κινούνται προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της σχετικής άδειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη