Υπόσχεση για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας – Εξελίξεις στο θέμα του νέου Νοσοκομείου

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο της ΑΕΜΥ κο Μιχάλη Σταύρου συνάντησε σήμερα 11/12 στο Υπουργείο Υγείας και στα γραφεία της ΑΕΜΥ αντίστοιχα η πολυμελής αντιπροσωπεία της Σαντορίνης σχετικά με τα φλέγοντα θέματα της υγείας στο νησί. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος και συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα υγείας, κα Ρούλα Μπελλώνια, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας και κα Μαρία Αργυρού , ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, εκπρόσωπος των γιατρών του Κέντρου Υγείας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης του Κέντρου Υγείας κ.ά. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος. Παρών στη συνάντηση στο υπουργείο ήταν επίσης Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Η αντιπροσωπεία της Σαντορίνης έφυγε με την υπόσχεση ότι σύντομα το ΕΚΑΒ θα ενισχύσει το Κέντρο Υγείας με προσωπικό, ενώ το Κέντρο Υγείας θα ενισχυθεί από χρήματα που θα διατεθούν στο πλαίσιο γενικότερης υποστήριξης των ΚΥ της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στο νέο νοσοκομείο λίγο πριν ή αμέσως μετά τις γιορτές θα κατατεθεί σχέδιο νόμου σχετικά με τη λειτουργία του. Εκτιμάται ότι από την ψήφιση του νόμου θα απαιτηθούν περίπου 2-3 μήνες για την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου. Τέλος, στον προϋπολογισμό της ΑΕΜΥ του 2016 θα συμπεριληφθούν 7,500,000 ευρώ για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Διευκρινίστηκε επίσης ότι η δαπάνη για το προσωπικό που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Θήρας θα βαρύνει τον προυπολογισμό του Ε.Σ.Υ. και όχι της Α.Ε.Μ.Υ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη