Υπουργείο Τουρισμού και Καθημερινή στηρίζουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού

Στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 η Σαντορίνη φιλοξενεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό (IMIC 2016) που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Έναν μήνα πριν τη διοργάνωση οι συμμαχίες για το συνέδριο ενισχύονται: Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Έλενας Κοντουρά έθεσε το συνέδριο υπό την αιγίδα του. Επίσης η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στηρίζει έμπρακτα το συνέδριο ως Χορηγός Επικοινωνίας τόσο με την έντυπη έκδοσή της όσο και με τις ειδικές της εκδόσεις Agricola και τον πολύ δημοφιλή Οινοχόο. Η κα Μερόπη Παπαδοπούλου, Διευθύντρια του Οινοχόου θα συμμετέχει στο συνέδριο ως ομιλήτρια.

Το συνέδριο οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΤΕΙ της Αθήνας και του University of South Australia. Το συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα επίσης των:

– Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
– Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)
– Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)
– Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και
– Δήμου Θήρας.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και γνωστός Οινοποιός κος Γιάννης Μπουτάρης.

Οι Οργανωτές, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος και οι πολυάριθμοι Πρεσβευτές του συνεδρίου καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, αλλά και εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, αναπτυξιακούς φορείς κ.ά.) να συμμετάσχουν ενεργά στο IMIC 2016 δίνοντας το “παρών” στη Σαντορίνη τον Οκτώβρη!

Παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου:
– H ΕΔΟΑΟ, σε ειδική τελετή, θα βραβεύσει το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Οινοποιό κ. Γιάννη Μπουτάρη για την προσφορά του στον Οινοτουρισμό εγκαινιάζοντας ένα νέο Θεσμό των “Βραβείων Αριστείας” της ΕΔΟΑΟ
– Στο συνέδριο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου με θέμα “VOLCANIC WINES: SALT, GRIT AND POWER” του πολύ γνωστού Somellier John Szabo, από τον Καναδά
-Παρουσίαση – γευσιγνωσία κρασιών

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στη σελίδα http://imic2016.conferences.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη