Υψηλές επιταχύνσεις και με ηλεκτροκίνηση

Από τον κ. Στέφανο Μίτμαν*

Υπάρχουν μερικές εμπειρίες που τις θυμάσαι για μια ζωή, όπως είναι ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. Μία άλλη εμπειρία είναι και η πρώτη επαφή με ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο TESLA και την έζησα τον Οκτώβριο 2015 στην έκθεση eCarTec στο Μόναχο.

Εκεί μπορούσες να θαυμάσεις το TESLA Model S 85D, ένα μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο, με άνετους χώρους επιβατών και πορτμπαγκάζ μπροστά και πίσω, αφού ο ηλεκτροκινητήρας είναι πολύ μικρός σε σχέση με έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αυτονομία είναι εντυπωσιακή και φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με γεμάτες μπαταρίες και βέβαια συντηρητική οδήγηση, χωρίς εξωπραγματικές επιταχύνσεις.

Η εμπειρία της επιτάχυνσης ενός οικογενειακού αυτοκινήτου με 4 επιβάτες από πλήρη στάση σε 100 km/h σε περίπου 4 δευτερόλεπτα δεν ξεχνιέται ποτέ, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται εντελώς ομαλά και σχεδόν αθόρυβα. Είναι κάτι σαν όνειρο…

[adning id="140783"]


Η τεχνολογική πρόοδος και η νέα προσέγγιση με την οποία έχει σχεδιαστεί αυτό το αυτοκίνητο φαίνεται καθαρά και από τον τρόπο που επικοινωνεί με τον οδηγό. Ένα υπερμέγεθες tablet εγκατεστημένο στο κέντρο της κονσόλας παρέχει στον οδηγό και τους επιβάτες όλες τις σημαντικές πληροφορίες και αποτελεί και το σύστημα navigation του αυτοκινήτου, ενώ προειδοποιεί αυτόματα, εάν κατά τη διαδρομή η εμβέλεια αυτονομίας πλησιάσει την απόσταση μέχρι τον επόμενο διαθέσιμο σταθμό φόρτισης της TESLA. Σημειώνουμε ότι η χρήση των σταθμών φόρτισης είναι δωρεάν για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων TESLA.

Μία μικρή γεύση της επιτάχυνσης μπορείτε να πάρετε εδώ.

* Ο κ. Στέφανος Μίτμαν είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη