Ζωντανό το όνειρο του τελικού για τον ΑΟ Θήρας

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στον τελικό άφησαν ο ΑΟ Θήρας και ο Παναθηναϊκός αφού η ομάδα της Σαντορίνης πέτυχε ιστορική εντός έδρας νίκη επί των πρασίνων χθες (9/4) με 3-1 σετ (25-17, 19-25, 25-22, 25-22) και ισοφάρισαν σε 1-1 τις νίκες της πρώτης φάσης των playoffs για το πρωτάθλημα της Α1.

Η πρόκριση πλέον θα κριθεί στο παιχνίδι της Τρίτης 12/4 στην Κυψέλη.

Ο ΑΟ Θήρας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα κρατώντας τον έλεγχο του σετ από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι πράσινες βελτιώθηκαν στο β’ σετ και έκαναν εύκολα το 1-1. Τα δύο επόμενα σετ μετά από σκληρή μάχη κατέληξαν στη Σαντορίνη, διατηρώντας ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης.

Οι δηλώσεις των προπονητών
Απόστολος Οικονόμου: «Είναι τα πλέι οφ και μια νίκη ή μια ήττα θέλει διαχείριση στο μυαλό. Από τη μία να κρατήσω την ομάδα συγκεντρωμένη γιατί πήρανε τα κορίτσια δικαίωμα να διεκδικήσουν σε τρίτο ματς την είσοδό τους στα τελικά, από την άλλη δεν μπορεί να παραγνωρίσουμε ότι κάναμε την πρώτη μας ιστορική νίκη στα πλέι οφ. Έχουμε κερδίσει δυο φορές τον Παναθηναϊκό, ένα μεγάλο μέγεθος και νιώθουμε περηφάνια. Παίξαμε στα όριά μας, ήταν ένα ματς υψηλού επιπέδου και κερδίσαμε στις λεπτομέρειες. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός και μας στηρίζει. Συγχαρητήρια και τα λέμε τη Τρίτη».

Δημήτρης Καζάζης: «Η νίκη του ΑΟΘ είναι πεντακάθαρη και την αξίζανε. Από τη δική μου ομάδα γίνονται κάποια λάθη παιδικά και όταν σου περνάνε την μπάλα και δεν μπορείς να την κρατήσεις, δεν μπορείς και να κερδίσεις. Για την προσπάθεια που κάνουμε το τελευταίο διάστημα δεν μας αξίζει αυτό. Σήμερα η Σαντορίνη έπαιξε παθιασμένα και το ήθελε περισσότερο. Ορισμένα πράγματα είναι στα όρια του ανεξήγητου. Τώρα κοιτά το τελευταίο παιχνίδι, που είναι για μας τελικός πριν τον τελικό. ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει οι αθλήτριες να αποδείξουν ότι μπορούν και να τη σηκώσουν».

Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας, ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Νάξο επί του Πανναξιακού με 0-3, διπλασίασε της νίκες και προκρίθηκσε στην τελική φάση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη