Santorini Experience: Δράση για μικρούς και μεγάλους – Φωτογραφίες

Με τον παιδικό αγώνα τρεξίματος 1 χλμ στο δημοτικό γήπεδο των Φηρών, άνοιξε το πρωί της Παρασκευής 6/10/17 η αυλαία για τη φετινή διοργάνωση του Santorini Experience. Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο πρωταθλητής στα 400μ με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και ο υπερμαραθωνοδρόμος Ντίν Καρνάζης, οι οποίοι μαζί με τον Δήμαρχο Θήρας μίλησαν στα 400 περίπου παιδιά που πήραν μέρος για τη σημασία του αθλητισμού και της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι δράσεις του Santorini Experience συνεχίστηκαν γύρω από τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν στις εγκαταστάσεις του ΔΑΠΠΟΣ τον δις Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη και να κάνουν μαζί του προπόνηση στο Tae Kwon Do.

Το Σάββατο 7/10/17 ήταν αφιερωμένο σε αγώνες τρεξίματος 5, 10 και 15 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή περίπου 300 αγωνιζομένων συνολικά. Νωρίς το πρωί έγιναν οι αγώνες των 10 και 15 χιλιομέτρων (φωτογραφία κάτω).

Στη συνέχεια, στις 11:00, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων. O συγκεκριμένος αγώνας φέρει το όνομα του Αριστείδη Αλαφούζου, σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στην Οία. (φωτογραφίες κάτω)

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος απευθύνει χαιρετισμό. Δίπλα του ο κ. Γιάννης Χαΐδεμένος που χαιρέτισε εκ μέρους της οικογένειας Αριστείδη Αλαφούζου.

Την Κυριακή 8/10/17 οι καιρικές συνθήκες τροποποίησαν κάπως την κολυμβητική διαδρομή με την αφετηρία να τίθεται σε σημείο στα ανοιχτά του Σκάρου στο Ημεροβίγλι, αντί του Ηφαιστείου. Τα ρεύματα δυσκόλεψαν αρκετά τους περισσότερους από 200 κολυμβητές που χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες απόλαυσαν πάντως την κολυμβητική διαδρομή μέχρι το Παλιό Λιμάνι των Φηρών.

Οι κολυμβητές της πρώτης ομάδας, συνοδευόμενοι από τα σκάφη επιτήρησης των ναυαγωσωστών, κατευθύνονται προς τον τερματισμό, στο παλιό λιμάνι των Φηρών

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου και της Κυριακής είναι διαθέσιμα εδώ.

Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη