Εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους το Σαββατοκύριακο στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Βαδίζοντας σταδιακά προς την ολοκλήρωση των φετινών εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 13-14/4 παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αναλυτικά:

Ζωνταντεύοντας τις ζωγραφιές
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Στην τελευταία στάση του φετινού κύκλου συναντήσεων, το εικαστικό εργαστήρι του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας συναντάει τον Ανρί Ματίς (1869-1954), έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης του 20ου αιώνα.

Το έργο στο οποίο θα επικεντρωθούν οι συμμετέχοντες ονομάζεται “Ο Χορός” και είναι ένας από τους πιο γνωστούς ζωγραφικούς πίνακές του. Το έργο αυτό μαζί με ένα άλλο που ονόμασε “Μουσική” δημιουργήθηκαν το 1910 για να κοσμήσουν μια σκάλα στο σπίτι του Σεργκέι Σουκίν, διάσημου συλλέκτη. Το 1911 Ο Ματίς ταξίδεψε στη Μόσχα για να επιβλέψει αυτοπροσώπως την εγκατάσταση των δύο μεγάλων έργων. Έπειτα από την συλλογή Σουκίν και το Κρατικό Μουσείο Μοντέρνας Δυτικής Τέχνης της Μόσχας, το έργο βρίσκεται από το 1948 στις συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη.

 

Πότε: Σάββατο 13/4 16:30-18:00, Κυριακή 14/4 10:30-12:00, 12:30-14:00
Kόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία

Μια ιστορία θα σας πω
Ιστορικές συναντήσεις για εφήβους και ενήλικες

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή αυτή υπάρχουν πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις που προκύπτουν, οι συμμετέχοντες ανασκαλίζουν το παρελθόν και κοιτάζουν το μέλλον.

Στη συνάντηση αυτής της Κυριακής, την τελευταία του φετινού κύκλου, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στην ημέρα μνήμης του σεισμού της Σαντορίνης. Όταν ο σεισμός έγινε “σωσμός”… Ήταν 9 Ιουλίου 1956 όταν όλα άλλαξαν… “Να μην ξαναγίνει αυτό το κακό” φώναζαν οι κάτοικοι.

Πότε: Κυριακή 14/4 12:30-13:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονιστής εργαστηρίου: Ιωσήφ Πέρρος

Εργαστήριο κοσμήματος
Για ενήλικες και παιδιά δημοτικού

Μικροί και μεγάλοι συστήνονται με τα διαφορετικά υλικά και τις δυνατότητές τους, γνωρίζουν επιδέξιες τεχνικές και έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους χειροποίητα κοσμήματα που εκφράζουν τη δική τους προσωπικότητα.

Οι ενήλικες μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλο, σύρμα και άλλα υλικά ενώ τα παιδιά χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, κορδόνια αλλά και υλικά που βρίσκουμε στη φύση όπως βότσαλα ξύλα κ.ά.

Πότε: Σάββατο 13/4, 12:00-14:00 για παιδιά δημοτικού και Κυριακή 14/4, 10:30-12:30 για ενήλικες
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστρια εργαστηρίου: Ελεάνα Καρούμπα

Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!

Πότε: Kάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141. Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη