Η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη

Κλικ για μεγέθυνση

Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσιάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του προγράμματος “Taste the seasons” και με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με ταλαντούχες αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ “Les Dames d’ Escoffier”, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης.

Δημοσιογράφοι γεύσης και γαστρονομικού τουρισμού, food & beverage opinion leaders και bloggers γαστρονομίας αναμένεται να δώσουν το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως μοναδικοί γαστρονομικοί προορισμοί και θα γευθούν τις ξεχωριστές δημιουργίες των σεφ. Το μενού θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά πιάτα της αιγαιακής κουζίνας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά αλλά και τα όσπρια, το λάδι και τα τοπικά βότανα. Τα πιάτα θα συνοδεύουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλευρό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα βρίσκεται και ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Print Friendly, PDF & Email