Παράταση για την έκθεση “Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου” στην Τήνο

Βιολόσχημο μαρμάρινο ειδώλιο από το νεκροταφείο στα Γλυφά Πάρου (3200-2800 π.Χ.). © ΕΑΜ/ΤΑΠ. Φωτ. Σ. Μαυρομμάτης

Παρατείνεται για έναν μήνα, μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, η περιοδεύουσα έκθεση “Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου”, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ) με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και καταγράφει τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης. Σαράντα αρχαιότητες από τις συλλογές του κορυφαίου Μουσείου της χώρας, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, αρκετές από τις οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά, συνιστούν σύντομα σχόλια-αναφορές σε κάποιες από τις όψεις του Ωραίου. Το κριτήριο επιλογής τους βασίστηκε στις θεματικές των μουσείων του ΠΙΟΠ όπου παρουσιάζονται. Στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας προβάλλονται μαρμάρινα έργα, αντιπροσωπευτικά του Κυκλαδικού πολιτισμού.

Από τα τέλη Ιουνίου, οπότε και εγκαινιάστηκε, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση στο Μουσείο του Δικτύου ΠΙΟΠ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Μέχρι τις 30/9 καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here