Πιλοτικό πρόγραμμα προς αξιοποίηση ακαλλιέργητων εκτάσεων στα νησιά των Κυκλάδων

Ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 16/3 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων και το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνουν “ανοιχτή συζήτηση” μέσω τηλεδιάσκεψης που θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώρα 12:30, με θέμα: “Πιλοτικό Πρόγραμμα Δημιουργίας Δυο Συνεργατικών Επιχειρήσεων του Πρωτογενή Τομέα σε Μικρά Κυκλαδονήσια”.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση εγκαταλειμμένων και ακαλλιέργητων εκτάσεων που υπάρχουν στα νησιά, ώστε σε συνδυασμό με τα ευεργετήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας να δώσουν απάντηση στην ανάγκη των κατοίκων για βιοπορισμό πέραν της τουριστικής περιόδου.

Έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά “ανοιχτών συζητήσεων” με τα μικρά Κυκλαδονήσια ως άμεσα εμπλεκόμενα στο Πιλοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των κατοίκων και της καταγραφής χρήσιμων πληροφοριών. Ωστόσο, οι Κυκλάδες αποτελούν ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και κοινωνικά και οικονομικά και για το λόγο αυτό εκτίμηση των συνδιοργανωτών είναι ότι ο κόσμος των Κυκλάδων πρέπει να είναι ενημερωμένος στο σύνολό του.

Ο συντονισμός της συνάντησης θα γίνει από τη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (κτίριο “Βαλμά”, Αγ. Νικολάου 6) μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Μήλο και Τήνο.

Print Friendly, PDF & Email