Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Η διαδικασία επιλογής του νέου Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης για το Νότιο Αιγαίο ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη σημερινή (25/4) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Υποψήφιοι για τη θέση δήλωσαν ο κος Στέφανος Καψάλης, δικηγόρος στην Ρόδο και ο κος Σπύρος Κατσούρης, Διευθυντής του Πολιτισμικού “Μελάθρου” Ρόδου, πρώην Τμηματάρχης της Τράπεζας της Ελλάδος. Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κος Καψάλης αναδείχθηκε ως νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης για το Νότιο Αιγαίο, με πολύ διευρυμένη πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας 37 ψήφους έναντι μιας του κου Κατσούρη.

“Η διάθεση συνεννόησης που επέδειξαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και οδήγησε στην επίτευξη της ευρύτερης πλειοψηφίας, όπως απαιτείται για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο της ταυτότητας αυτού του Περιφερειακού Συμβουλίου” σχολίασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, συγχαίροντας τον νέο Συμπαραστάτη και εκφράζοντας τις ευχές του για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

Ο κος Καψάλης από την πλευρά του δήλωσε: “Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου από τον Περιφερειάρχη κο Χατζημάρκο και από έναν μεγάλο αριθμό συμβούλων, όπως άλλωστε προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού, αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη. Θεωρώ ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ενδυνάμωση του θεσμικού ρόλου του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και η ευρύτερη γνωριμία του θεσμού με την κοινωνία και τους πολίτες, ώστε να λύνονται τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης και να βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας”.

Αντικείμενο του θεσμού είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της, με σκοπό την ορθή εφαρμογή των νόμων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη