Santorini Experience 2016 – Ο απολογισμός της μαγευτικής εμπειρίας

Η αυλαία για την ξεχωριστή διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Santorini Experience 2016, έπεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χαρίζοντας πρωτόγνωρες στιγμές και δημιουργώντας τις ιδανικές αναμνήσεις για κάθε συμμετέχοντα και για κάθε επισκέπτη που βρέθηκε στη Σαντορίνη, στις 7-9 Οκτωβρίου 2016!

Το Santorini Experience, στην 2η συνεχή χρονιά πραγματοποίησής του, άρχισε να αποκτά παγκόσμιο χαρακτήρα, ενώ ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχές αθλητών και στην πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού. Η διοργάνωση προσέλκυσε συμμετοχές από 28 χώρες (από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Ωκεανία, Βόρεια & Νότια Αμερική), ενώ το “παρών” έδωσαν τρεις Ολυμπιονίκες, δύο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, ένας Πρωταθλητής Ευρώπης, ένας Πρωταθλητής Ελλάδας και εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι 75 ετών.

santorini_Experience16_running2
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός

Το πρόγραμμα του «Santorini Experience 2016» παρουσιάστηκε ακόμα πιο πλούσιο φέτος σε σχέση με την πρώτη χρονιά. Συνολικά σε όλες τις παιδικές δραστηριότητες της διοργάνωσης συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 παιδιά. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δημοτικό γήπεδο των Φηρών η δραστηριότητα Kids’ Athletics από τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, το πρωί, πραγματοποιήθηκαν μαθητικοί αγώνες τρεξίματος 1 χλμ στον δρόμο γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ. Αντίστοιχα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο δις Αργυρός Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέλαβε να μυήσει αρχάριους και προχωρημένους αθλητές στα μυστικά του TaeKwonDo, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Meet & Greet με τους σπουδαίους Αργυρούς Ολυμπιονίκες Σπύρο Γιαννιώτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη, καθώς και κορυφαίους αθλητές όπως την Κέλλυ Αραούζου, τον Αντώνη Φωκαΐδη, τον Γιώργο Αρνιακό και τον Δημήτρη Νέγρη, στο κατάστημα του χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, φτάνοντας το όριο των 500 συμμετεχόντων (βάσει του ορίου ασφαλείας που είχε τεθεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά, που σχεδίασε και επιμελήθηκε τις διαδρομές) δρομείς όλων των δυνατοτήτων είχαν την ευκαιρία να  τρέξουν στις εξαιρετικές διαδρομές των 5χλμ (τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα), 10 χλμ και 15 χλμ (συνολική θετική υψομετρική: 834 μ.) με θέα τις μαγευτικές εικόνες από το ηφαίστειο, την καλντέρα, το Ημεροβίγλι, τα Φηρά και την Οία. Όλες οι διαδρομές είχαν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας
Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμος Θήρας και ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης τίμησαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, τον Αργυρό Ολυμπιονίκη του Ρίο και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρο Γιαννιώτη, τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτριο Διαθεσόπουλο και τον δις Αργυρό Ολυμπιονίκη στο TaeKwonDo, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

santoriniexperience_8oct16_0145
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Σπύρου Γιαννιώτη από τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 το πρωί οι συμμετέχοντες στο αγώνισμα της κολύμβησης είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν τη μοναδική κολυμβητική διαδρομή του 1.5 μιλίου από το ηφαίστειο μέχρι το παλιό λιμάνι των Φηρών, παρουσία της ελίτ της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέβαλαν περισσότερα από 25 σκάφη και 70 άτομα μέσα στο νερό. Τη διαδρομή σχεδίασε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), σηματοδοτώντας και την εκρηκτική συμμετοχή που επετεύχθη από κολυμβητές και κολυμβητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας
Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας

Μετά το πέρας του «Santorini Experience 2016» ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Santorini Experience έχει γίνει πια θεσμός για το νησί μας και τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες το αγκάλιασαν με μεγάλη θέρμη. Η ηφαιστειακή γη και η ενέργεια που μεταδίδει ο τόπος μας σε συνδυασμό με την αθλητική δραστηριότητα, αποτελούν εγγύηση για μία μοναδική εμπειρία ζωής. Η Σαντορίνη προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το Santorini Experience το αποδεικνύει περίτρανα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή, στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά έτσι ώστε το νησί μας να παραμείνει στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών. Πολλά ευχαριστώ σε όλους τους οργανωτές, στους χορηγούς και στους εθελοντές μας που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την πετυχημένη αυτή διοργάνωση».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ, κ. Ελευθέριος Τζούρος σημείωσε: «Το όμορφο, μαγικό, ανεπανάληπτο και ατελείωτο ταξίδι του Santorini Experience συνεχίστηκε και το 2016 ακόμα πιο δυναμικά και μας υπενθύμισε ότι η αρχική ιδέα να δανειστούμε την καλντέρα της Σαντορίνης, ώστε να δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες τα όριά τους ήταν και παραμένει μοναδική. Το Santorini Experience 2016 άνοιξε τα πανιά του και μας έδειξε ήδη από τον δεύτερο χρόνο την δυναμική του ικανοποιώντας απόλυτα τους στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής. Η χαρά, το χαμόγελο και η ικανοποίηση στο πρόσωπο των συμμετεχόντων είναι η ενέργεια που πήραμε ώστε αυτό το αθλητικό ταξίδι να μην τελειώσει ποτέ. Ενέργειες όπως το kids’ athletics, οι μαθητικοί αγώνες και η προπόνηση των μαθητών του TaeKwonDo έδειξαν με περίτρανο τρόπο, πόσο μας ενδιαφέρει η αθλητική παιδεία και πορεία των παιδιών της Σαντορίνης. Θα ήθελα να πω με την σειρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας καθώς και στους εθελοντές».

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του αθλητικού τουρισμού, το Santorini Experience αναμένεται να αποκτήσει μια μεγάλη διεθνή προβολή, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Official Broadcaster το sports documentary του «Santorini Experience», σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, δημιουργώντας ένα μοναδικό τηλεοπτικό προϊόν.

To «Santorini Experience» πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media.


Official Broadcaster: FOX Sports

Επίσημοι Χορηγοί: Alafouzos Sport, Blue Star Ferries, Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης

Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair

Επίσημοι Υποστηρικτές: Ford Motor Ελλάς AEBE, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Avance Rent A Car, Aqua Vista Hotels, Aegean Plaza Hotel, Saucony, Arena, Village Cinemas, Santorini Yachting Club, Demilmar Restaurant Beach Bar, Passagio Santorini Oia

Χορηγοί Φιλοξενίας: Aqua Vista Hotels, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aegean Plaza Hotel, Athina Luxury Suites, Santorini Secret Suites & Spa, Vedema A Luxury Collection Resort Santorini, Sunday Suites Santorini, Caldera Collection, West East Suites, 270 Oia’s View, White Pearl Villas, Suites of the Gods Spa Hotel Santorini, Central Fira Hotel, Memories Hotel, Loizos Stylish Residencies, Esperas Santorini, Maistros Village Hotel, Sienna Residencies

Αρωγοί: Διάνα “εξοπλίζειν”, Kassimatis Cycling, Science In Sport, ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, Grafistes, Aeromotion Aerial Video Photography, Rivios Thanos Photography, Aegean Divers, Εθνικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Lifeguard Patrol, Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή

Με την Ευγενική Υποστήριξη & Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.)

Το atlantea ήταν τοπικός στρατηγικός συνεργάτης επικοινωνίας του Santorini Experience.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη