Σεμινάρια για την προστασία του θαλάσσιου υποσυστήματος και των καρχαριών, την Παρασκευή στη Σαντορίνη

Από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου - Υποβρύχιος καθαρισμός σε Περίσσα και Περίβολο το Σάββατο

Η Επιτροπή Πολιτισμού, η ΓΕΩΘΗΡΑ και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός (SAF), θα υποδεχτούν στη Σαντορίνη την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής και μοναδική Ελληνίδα εκπαιδεύτρια για την προστασία των καρχαριών, κα Κατερίνα Τοπούζογλου.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός (SAF) δύο σεμινάρια με θέμα την “Προστασία των καρχαριών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος”, εμπλουτισμένα με το προσωπικό αρχείο της κας Τοπούζογλου. Η ώρα έναρξης του πρωινού σεμιναρίου θα είναι 10:30, του δε απογευματινού 18:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες χωρίς περιορισμό και θα έχει διάρκεια 90 λεπτών. Όσοι πάρουν μέρος, θα λάβουν το επίσημο δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό της Project Aware (PADI). Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο καλύπτεται από την ΓΕΩΘΗΡΑ.

Το Σάββατο 20 Μαΐου η κα Τοπούζογλου θα συνδιοργανώσει με τους τοπικούς φορείς εθελοντικό καθαρισμό του βυθού στην παραλία Περίβολος – Περίσσα, με την συμμετοχή και των ντόπιων δυτών. Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στον εθελοντικό καθαρισμό θα βρίσκονται στην παραλία, ώστε να διαχωρίσουν απευθείας τα σκουπίδια, προκειμένου αυτά να σταλούν για ανακύκλωση. Οι συμμετέχοντες στον εθελοντικό καθαρισμό θα λάβουν το αντίστοιχο δίπλωμα.

Print Friendly, PDF & Email