Σαββατοκύριακο 13-14/5 στο SAF

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασιάς κυριαρχεί αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/5) στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF). Μαθητές από όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, θα παρουσιάσουν έργα και δράσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται. Εικαστικές δημιουργίες, μουσική, χορός, τραγούδι, θέατρο, θέατρο σκιών, ταινίες μικρού μήκους, αλλά και κατασκευές με θέμα επιστήμη και τεχνολογία αποτελούν και τους άξονες των δημιουργιών τους.

Το Σάββατο 13/5 από τις 17:00 στη σκηνή του SAF θα ανέβουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ την Κυριακή 14/5 από τις 17:30 έρχεται η σειρά των γυμνασίων και λυκείων. Το αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο εδώ. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις επί σκηνής, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο SAF θα εκτεθούν οι ζωγραφικές δημιουργίες, οι κατασκευές αλλά και τα videos των παιδιών. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 26 Μαΐου, καθημερινά 10:00-16:00 εκτός Δευτέρας.

Στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ, το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας καταθέτει και τη δική του συμμετοχή παρουσιάζοντας, το Σάββατο στις 20:15, το θεατρικό έργο “Η Κόκκινη Βασίλισσα”. Στο έργο, η Τομάτα αφηγείται την ιστορία του χώρου ως εργοστάσιο και την εξέλιξή του σε μουσείο με τη μυθοπλαστική παρέμβαση των ίδιων των παιδιών. Το έργο αυτό  δημιουργήθηκε κατά τη διεξαγωγή του προγράμματος που σχεδιάστηκε για το μουσείο με τίτλο: Η Χαρτογράφηση του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ. Νομικός” – Μια ιστορία για την Τομάτα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά από Α-ΣΤ Δημοτικού από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017 και μέσα από διάφορες εικαστικές μεθόδους αποτύπωσαν την ιστορία του χώρου, συνδέοντάς την με την ευρύτερη ιστορία του νησιού.

Τέλος, οι χώροι του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας συνεχίζουν να φιλοξενούν μέχρι τις 28 Μαΐου την έκθεση “Το Παιχνίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα”. Η έκθεση αριθμεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη, ενώ συμπληρώνεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Κατασκευάζω και παίζω Αρχαία Παιχνίδια” και “Τα Παιχνίδια της Αυλής”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη