Το Berth Allocation System της Σαντορίνης στο προσκήνιο

To σύστημα διαχείρισης των αφίξεων/αναχωρήσεων της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αντικείμενο σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων την Τρίτη 30/5

Η κρουαζιέρα και το σύστημα διαχείρισης των αφίξεων/αναχωρήσεων της κρουαζιέρας θα είναι το κεντρικό θέμα της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι της Τρίτης 30/5 στην Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και της Λιμενικής Αρχής Θήρας.


Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα (29/5) μεταξύ των τοπικών επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του προέδρου του κ. Γιάννη Ρούσσου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Κανακάρης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ. Μανώλης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα» κ. Λευτέρης Αναπλιώτης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων – τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης κ. Δημήτρης Λιγνός.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το σύστημα Διαχείρισης Αφίξεων/Αναχωρήσεων των Κρουαζιερόπλοιων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη όπως είναι η υποστελέχωση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών και τα προβλήματα στις υποδομές.


οι φορείς συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενός συστήματος προγραμματισμού, το οποίο θα βοηθήσει την εξομάλυνση των προβλημάτων και την καλύτερη διαχείριση του όγκου των επισκεπτών της κρουαζιέρας κατά την περίοδο αιχμής. Το σύστημα διαχείρισης αφίξεων / αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation system) αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης και λειτουργεί ήδη πιλοτικά, σε συνεννόηση με τις εταιρείες κρουαζιέρας στην Σαντορίνη. Μέσα στις επόμενες τουριστικές περιόδους το πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, με τις εταιρείες της κρουαζιέρας να μπορούν να καταθέτουν το πρόγραμμά τους 15 μήνες πριν την άφιξή τους στο νησί.

Print Friendly, PDF & Email