21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1.000 τόνοι τριαντάφυλλα για του Αγ. Βαλεντίνου με έκτακτες πτήσεις προς Ευρώπη

Share

rose_flowerΤην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εκατομμύρια άνθρωποι συνηθίζουν να εκφράζουν την αγάπη τους με κόκκινα τριαντάφυλλα, χάρη στην έγκαιρη αεροπορική μεταφορά τους. Τα ιδιαίτερα ευαίσθητα αυτά λουλούδια με το μακρύ μίσχο πρέπει να μεταφερθούν ταχύτατα και προσεκτικά στην Ευρώπη από τις χώρες όπου καλλιεργούνται στην Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Τις τελευταίες μέρες, η Lufthansa Cargo γέμισε τα εμπορικά της αεροσκάφη με άνθη προκειμένου να εξασφαλίσει ότι εκατομμύρια από κόκκινα τριαντάφυλλα θα μπορούν να φτάσουν εγκαίρως και να διατεθούν προς πώληση σήμερα (14/2), του Αγίου Βαλεντίνου. Συνολικά η κορυφαία εμπορική αεροπορική εταιρία της Ευρώπης μεταφέρει περίπου 1,000 τόνους τριαντάφυλλα από τα θερμότερα κλίματα στην Φρανκφούρτη, ποσότητα ισοδύναμη με 1.000 μικρά αυτοκίνητα.

Η υλικοτεχνική διαδικασία μεταφοράς έως και 90 τόνων τριαντάφυλλων σε μια πτήση είναι στην ουσία φιλικότερη προς το περιβάλλον από την καλλιέργεια αυτής της ποσότητας στη Γερμανία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Cranfield της Βρετανίας, αυτή η διαδικασία θα είχε ως αποτέλεσμα την έκλυση μεγαλύτερης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς για να αναπτυχθεί κάθε άνθος χρειάζεται τεχνητή ύδρευση και επιπλέον θέρμανση.

Η Κένυα, η Κολομβία και το Εκουαδόρ, η πρωτεύουσα του οποίου, το Κίτο, ονομάζεται και «η πόλη της αιώνιας Άνοιξης», είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς τριαντάφυλλων. Η Lufthansa Cargo συνδέει όλες αυτές τις χώρες ανθοκομικής παραγωγής με τον κόμβο της στη Φρανκφούρτη με πολλαπλές εμπορευματικές πτήσεις την εβδομάδα. Προκειμένου να εξασφαλίσει την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου δρομολόγησε επιπλέον πτήσεις, πέραν των προγραμματισμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη