DiscoverEU: 12.000 νέοι εξερευνούν δωρεάν την Ευρώπη

Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου

Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στους νέους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου γύρου του DiscoverEU, με αμέτρητα θετικά σχόλια και συναρπαστικές αφηγήσεις από τους νεαρούς ταξιδιώτες, ο δεύτερος γύρος των αιτήσεων ξεκίνησε χθες 29/11/2018 και θα διαρκέσει μέχρι τις 11/12/2018, δίνοντας την ευκαιρία σε τουλάχιστον 12.000 νέους την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας.

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση αν:

  • είσαι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή έχεις γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και 31ης Δεκεμβρίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης)·
  • έχεις την υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης (που προβλέπεται για τα μέσα Ιανουαρίου 2019)·
  • συμπληρώσεις σωστά αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης·

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις μόνον εφόσον:

  • ξεκινήσεις τα ταξίδι σου σε χώρα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης
  • σχεδιάζεις να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και ένα μήνα
  • σχεδιάζεις να ταξιδέψεις μεταξύ της 15ης Απριλίου 2019 (πρώτη ημερομηνία αναχώρησης) και της 31ης Οκτωβρίου 2019 (τελευταία ημερομηνία επιστροφής)
  • σχεδιάζεις να ταξιδέψεις σε τουλάχιστον μία ξένη χώρα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης
  • επιθυμείς να γίνεις πρεσβευτής DiscoverEU.

Το πρόγραμμα καλύπτει τις μετακινήσεις με τρένο κυρίως και μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή μαζί με άλλους τέσσερις φίλους που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Ως πρεσβευτής DiscoverEU, θα πρέπει να περιγράψεις τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες, π.χ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram, το Facebook ή το Twitter κάνοντας χρήση της ετικέτας #DiscoverEU. Αλλά μπορείς να κάνεις και μια παρουσίαση στο σχολείο σου ή στην τοπική σου κοινότητα. Μπορείς επίσης να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας/βίντεο DiscoverEU και να κερδίσεις σπουδαία βραβεία.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη