20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΑΑ: 120 κεραυνοί σε 10 ώρες στο Νότιο Αιγαίο

Share

Έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου / Meteo.gr από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Πέμπτη 7/2), κυρίως στο Νότιο Αιγαίου, όπου μέσα σε διάστημα περίπου 10 ωρών έχουν καταγραφεί 120 κεραυνοί (βλ. χάρτη κάτω).

Τις ίδιες ώρες σημειώθηκαν σημαντικά ύψη βροχής στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με όσα κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:30 το πρωί να σημειώνονται στην Εύβοια, στην Κεντρική Στερεά και στο Νότιο Αιγαίο (βλ. χάρτη κάτω).

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, υποχωρεί προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα στα κεντρικά κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 07/02 να υποχωρήσουν και να περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι φτάνοντας στο Βόρειο και το Δυτικό Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από το www.meteo.gr

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη