21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16 συλλήψεις στα αεροδρόμια Σαντορίνης, Ρόδου, Κω

Share

Συνολικά 15 αλλοδαποί που επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις, συνελήφθησαν χθες (12/9) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 39χρονος διακινητής αλλοδαπών. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Κω, πέντε αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες) ηλικίας από 21 έως 35 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.
  • Από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Ρόδου, μία 25χρονη αλλοδαπή, η οποία επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία έχοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.
  • Από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, εννέα αλλοδαποί (5 άνδρες και 4 γυναίκες) ηλικίας από 20 έως 43 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο του νησιού και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Οι εννέα χθεσινές συλλήψεις στη Σαντορίνη έρχονται να προστεθούν σε επτά ακόμα ανάλογες που έχουν γίνει από το περασμένο Σάββατο (7/9).

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 39χρονος διακινητής αλλοδαπών, ο οποίος καθοδηγούσε μία 43χρονη ομοεθνή του και την διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 39χρονος ενεργούσε ως μέλος κυκλώματος που ενέχεται στην κατάρτιση – εφοδιασμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και περαιτέρω διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι συλληφθέντες.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη