Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: 170 οι νέοι αιμοδότες

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε χθες (24/10) η 65η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών που κράτησε η αιμοδοσία (17-24/10), στο κάλεσμα για συμμετοχή ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν συνολικά 1.019 αιμοδότες, με τους 170 από αυτούς να είναι νέοι, ενώ συγκεντρώθηκαν 899 μονάδες αίματος.

Έτσι, κάνοντας τον απολογισμό για ολόκληρο το 2023, η Σαντορίνη προσέφερε συνολικά 2.053 μονάδες στο κεφάλαιο της εθελοντικής αιμοδοσίας της χώρας μας (Φεβρουάριος – ΠΑΓΝΗ: 390 μονάδες, Μάιος – Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός: 764 μονάδες, Οκτώβριος – Νοσοκομείο Παίδων: 899 μονάδες).

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης με ανακοίνωσή της απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς το έμπειρο κλιμάκιο αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” που διενήργησε τις αιμοληψίες και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και αυτής της αιμοδοσίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει επίσης σε παλιούς και νέους αιμοδότες “που και αυτή τη φορά με την έμπρακτη συμμετοχή και προσφορά τους, έγραψαν τη λέξη Άνθρωπος με Α κεφαλαίο”.

Το ραντεβού για την επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη ανανεώνεται για τον Φεβρουάριο του 2024, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη