Σαντορίνη: 18 συλλήψεις σε δύο μέρες στο αεροδρόμιο

Σε 18 συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης προχώρησαν μέσα σε δύο μέρες (2-3 Μαΐου) οι αστυνομικοί του ΑΤ Θήρας, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Χθες, Πέμπτη 3 Μαΐου, συνελήφθησαν οκτώ υπήκοοι Συρίας (επτά άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 16 έως 50 ετών και έξι υπήκοοι Ερυθραίας (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας από 21 έως 33 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον αερολιμένα του νησιού και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ολλανδία.

Προχθές, Τετάρτη 2 Μαΐου, είχαν συλληφθεί δύο υπήκοοι Ερυθραίας, ηλικίας 40 και 41 ετών, ένας 35χρονος υπήκοος Ιράν και ένας 41χρονος υπήκοος Αιθιοπίας, οι οποίοι κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστογραφημένων διαβατηρίων αρχών Γαλλίας, Ερυθραίας και Αιθιοπίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν. Σε βάρος όλων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη