Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανανέωση του στόλου των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού της, για δράσεις οδικής ασφάλειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης “Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για δράσεις οδικής ασφάλειας” στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση βασικών υποδομών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 996.599,21 €.

Δικαιούχος της Πράξης είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προμήθεια εξοπλισμού αφορά την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου (Ρόδος, Κάρπαθος) την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου (Κως, Νίσυρος, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος) και την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων (Σύρος, Άνδρος, Πάρος, Αντίπαρος, Σίκινος, Κέα, Κύθνος, Μύκονος, Θήρα, Θηρασιά, Ανάφη, Νάξος, Κουφονήσια, Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Αμοργός, Μήλος, Κίμωλος, Σίφνος, Σέριφος, Τήνος, Ίος και Φολέγανδρος).

Ειδικότερα, πρόκειται για:

21 επιβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων 6 προορίζονται για την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, 5 για την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και 10 για την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

12 αστυνομικά αυτοκίνητα τύπου SUV. Θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και για τη λήψη μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία του οδικού σημείου ή σε επικίνδυνα οδοστρώματα λόγω έργων σε εξέλιξη, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ. Τα 3 αφορούν την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, τα 2 την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και τα 7 την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

4 Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων, 2 για την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, 1 την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και 1 την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

37 πομποδέκτες υπηρεσιακών αυτοκινήτων για την άμεση ενημέρωση και ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων σε οποιοδήποτε συμβάν

5 φορητά ραντάρ. Τα 2 αφορούν την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, 1 την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και 2 την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

– 12 ηλεκτρονικές συσκευές ανίχνευσης αλκοόλης. Οι 4 αφορούν την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, 4 την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και 4 την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Ως  ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2019 και λήξης η 30/06/2021.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here