Δήμος Θήρας: 2η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον, ο Δήμος Θήρας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας:

“Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αποτελούν Στρατηγικά Σχέδια που θέτουν στόχους και δράσεις αναφορικά με την επιθυμητή εξέλιξη και οργάνωση του συστήματος μετακινήσεων των πολιτών, αλλά και του δικτύου μεταφορών/διανομής εμπορευμάτων στις αστικές περιοχές.

Τα πρότυπα ανάπτυξης των μεταφορών και οι μέχρι τώρα προσεγγίσεις σχεδιασμού στις περισσότερες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα προσανατολίζονται στη μετακίνηση με τη χρήση Ι.Χ. -γεγονός που έχει οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο εξάρτησης των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, η αύξηση πληθυσμού, η αύξηση της ζήτησης για τις μετακινήσεις, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα ενεργειακά αποθέματα και τις αρνητικές ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής υπογραμμίζουν την ανάγκη για μία αλλαγή της υπάρχουσας προσέγγισης των μετακινήσεων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας επιδιώκουν την προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα, μέσω της αλλαγής στη φιλοσοφία της μετακίνησης, προωθείται η συνολική βελτίωση της προσβασιμότητας, για όλους (με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες και στους συμπολίτες μας με μειωμένη κινητικότητα) και για όλα τα μέσα”.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται η ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών ώστε να χαραχθεί η στρατηγική και η δράση του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη. “Η εμπλοκή των πολιτών και των φορέων στη διαδικασία εκπόνησης του ΣΒΑΚ ενισχύει τον χαρακτήρα του συμμετοχικού σχεδιασμού και η συμμετοχικότητα επιτυγχάνεται τόσο μέσα από τις διαβουλεύσεις, όσο και μέσα από την εκτενή έρευνα ερωτηματολογίων.

Η 2η Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση του ΣΒΑΚ Θήρας είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 30/6 στις 10:00, μέσω της Πλατφόρμας e-presence. Για συμμετοχή στη διαβούλευση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το Σύμφωνο Συμμετοχής, το οποίο πρέπει να σταλεί στο email ty@thira.gov.gr.

Δείτε περισσότερα για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον Δήμο Θήρας εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη