Κορονοϊός: 352 τα συνολικά κρούσματα, 21 τα νέα

Σε 352 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, στη χώρα μας ανέφερε, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκ των οποίων τα 21 είναι νέα.

Σύμφωνα με τον κο Τσιόδρα τα 51 είναι απροσδιορίστου πηγής μετάδοσης. Οι ασθενείς νοσηλεύονται είναι 65, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Από το σύνολο των νοσηλευομένων, το 51% είναι άνδρες και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Δέκα ασθενείς έχουν λάβει ήδη εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 4320 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Είπε επίσης ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών. Πρόκειται για τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ, Παμμακάριστος, πτέρυγα στο Αγ. Βαρβάρα και το ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica, που θα στελεχωθεί με προσωπικό του ΕΣΥ.

Η σημερινή ενημέρωση έγινε παρουσία του νέου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εξειδικεύοντας τα μέτρα που έγιναν γνωστά το πρωί από την κυβέρνηση, είπε ότι τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ενώ θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00.

Στην ενημέρωση έγινε ξεκάθαρο από τον κο Χαρδαλιά, ότι όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό στη χώρα, θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες, και εφόσον παραβιάσουν αυτή την καραντίνα θα υποστούν κυρώσεις. Ερωτηθείς για το αν θα διακοπούν οι πτήσεις από Αθήνα για Λονδίνο, είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Τονίζοντας και πάλι τη σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός, ο κος Χαρδαλιάς είπε: “Η πολιτική ηγεσία είναι εδώ, μαζί με το κράτος, το οποίο κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλα όσα πρέπει. Αλλά ηγέτες είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Ηγέτες στην εργασία μας, ηγέτες στην οικογένειά μας, ηγέτες στις γειτονιές μας, ηγέτες στους αγαπημένους μας, ηγέτες του εαυτού μας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Ο μόνος τρόπος για να προφυλάξουμε τους οικείους μας, τους αγαπημένους μας, τον τρόπο ζωής μας, τις γειτονιές μας, την πατρίδα μας, είναι ο δρόμος της ατομικής μας ευθύνης. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε σπίτι μας, εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες υγιεινής.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη