Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι μοριακοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορονοϊόυ που διενεργούνται τόσο στα πέντε αεροδρόμια της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις, όσο και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα σε διάστημα 34 ημερών από το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, από 1/7 έως 3/8, στα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Καρπάθου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 37.147 μοριακοί έλεγχοι.

Πιο αναλυτικά, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν:

  • στο αεροδρόμιο της Ρόδου 17.460 μοριακά τεστ,
  • στο αεροδρόμιο της Κω 8.332 μοριακά τεστ,
  • στο αεροδρόμιο της Μυκόνου 5.766 μοριακά τεστ,
  • στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης 4.794 μοριακά τεστ,
  • στο αεροδρόμιο της Καρπάθου 805 μοριακά τεστ.

Στο σύνολο των 37.147 επιβατών που υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο βάσει του αλγορίθμου, θετικοί στον COVID-19 εντοπίστηκαν 12 τουρίστες προερχόμενοι από ξένες χώρες. Πιο συγκεκριμένα 5 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 2 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Κω, 2 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και 3 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Για όλα τα περιστατικά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ορίζεται από την πολιτεία.

Στην εμπέδωση του αισθήματος προστασίας και ασφάλειας, σημαντικά συμβάλλουν με το έργο τους και οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟμΥ) του προγράμματος του ΕΟΔΥ. Με συστηματικούς ελέγχους στα Προνοιακά Ιδρύματα, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), σε Λιμεναρχεία και Υπηρεσίες καθαριότητας, στους Δήμους της Ρόδου και της Κω, συνεπικουρούν στις διαδικασίες πρόληψης και έγκαιρου περιορισμού της διασποράς του ιού. Tο σχέδιο ελέγχων από τις ΚΟμΥ έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 28/7 στην Κω και από τις 29/07 στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, oι Κινητές Ομάδες έχουν διενεργήσει 463 ελέγχους στην Ρόδο σε 41 σημεία και 211 ελέγχους στην Κω σε 28 σημεία.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here