50 συλλήψεις χθες στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου – Αριθμός ρεκόρ στη Σαντορίνη

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, συνολικά 50 αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 12/7) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, καθώς επιχειρούσαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της ημέρας είναι ότι οι 49 από τους 50 αλλοδαπούς συνελήφθησαν στη Σαντορίνη. Ήταν 32 άνδρες και 17 γυναίκες, ηλικίας 17-54 ετών, οι οποίοι κατά περίπτωση προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Γαλλία και στην Ιταλία με πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια.

Επιπλέον στη Σαντορίνη συνελήφθη και ένας ακόμα αλλοδαπός ως διακινητής, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε προμηθεύσει μία 21χρονη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και την καθοδηγούσε από τον Πειραιά στη Σαντορίνη, προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση.

Η τελευταία από τις 50 συλλήψεις έγινε στη Μύκονο, σε μια 18χρονη που προσπάθησε να μπει σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη