18.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

“5 χρόνια Santorini Arts Factory” πάνω σε καμβά από τον Χριστόφορο Ασιμή

Εγκαίνια την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 20:30

Share

Φέτος είναι το πέμπτο καλοκαίρι που το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) συνεχίζει να παράγει πολιτισμό υψηλού επιπέδου, στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδας και να αποτελεί σημείο αναφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σαντορίνης.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 20:30 το SAF εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Σαντορινιού καλλιτέχνη Χριστόφορου Ασιμή με τίτλο “5 χρόνια Santorini Arts Factory”. Μια έκθεση 26 έργων από λάδι σε καμβά δια χειρός Χριστόφορου Ασιμή, που ανακαλούν αναμνήσεις από ξεχωριστές στιγμές θεάτρου, χορού και μουσικής που κυριάρχησαν αυτά τα χρόνια, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών φεστιβάλ του SAF.

“Παρακολουθώντας πολλές από τις όντως επιτυχημένες εκδηλώσεις, ξέχωρα από την ψυχική ικανοποίηση πού εισέπραξα, συνειδητοποίησα αλλά και προβληματίστηκα εικαστικά, βλέποντας ότι το τεχνητό νυχτερινό φως των έγχρωμων προβολέων, δημιουργεί έναν ενδιαφέροντα κόσμο σε σχέση με αυτόν του φυσικού φωτός της ημέρας” σημειώνει ο καλλιτέχνης για την πηγή έμπνευσης των έργων που θα δούμε στην έκθεση, ενώ καταλήγει:

“Αυτήν λοιπόν την ιδιαίτερη αίσθηση θέλησα να μεταφέρω στα έργα που εκθέτω, αφενός ως μιά ζωγραφική πρόκληση και αφετέρου αιχμαλωτίζοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του νυκτερινού αυτού τοπίου να την προσφέρω και σε σας, μέσω της ζωγραφικής μου προσπάθειας”.

Ο Χριστόφορος Ασιμής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και επέστρεψε στη Σαντορίνη για να εκφράσει τη δημιουργική του εμμονή και τις ευαισθησίες που ξυπνούσαν μέσα του το φως και το τοπίο του νησιού. Η υπογραφή του είναι συνώνυμη με τη μοναδικότητα των απεικονίσεων του νησιού και γι’ αυτό είναι γνωστός ως “ζωγράφος της Σαντορίνης”.

Η υψηλή αισθητική αξία των έργων του, αποκαλύπτει την πρωτοτυπία του οράματός του και από την αρχή της καριέρας του έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην απεικόνιση του τόπου γέννησής του. Έργα του κοσμούν το σύνολο του εσωτερικού του Καθεδρικού ναού της Σαντορίνης και θεωρούνται εξαίρετα δείγματα βυζαντινής τέχνης.

Η έκθεση “5 χρόνια Santorini Arts Factory” θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από Τρίτη έως Κυριακή, ώρες 10:00-18:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Σαντορίνη